Plan- och byggprojekt
Asperö - Bostäder på västra Asperö
Planområdet utgörs huvudsakligen av de västra delarna av Asperö, såväl befintliga bostäder som mark som idag utgörs av naturmark. På Stora Tångeberget, norr om fotbollsplanen och längs Albert Lorenzons väg prövas möjligheten till ny bostadsbebyggelse på samfällighetens mark. De tomter som i gällande byggnadsplan regleras likt fritidshus prövas i denna detaljplan för större byggrätter.
Diarienummer
- Diarienummer SBK BN0320/06
- Diarienummer FK FN1621/11
- Planens formella namn Detaljplan för Bostäder på västra Asperö inom stadsdelen Styrsö
Kontaktuppgifter
Daniela Kragulj Berggren
- Telefon 031-368 15 57
- E-post stadsbyggnad@stadsbyggnad.goteborg.se
Johan Stenson
- Telefon 031-368 18 38
- E-post stadsbyggnad@stadsbyggnad.goteborg.se
Sophia Stenfeldt
- Telefon 031-368 12 27
- E-post exploatering@exploatering.goteborg.se
Markägare
Asperö Bys samfällighetsförening
Länk till projektet
Prenumerera på uppdateringar
Du kan prenumerera på uppdateringar för detta projekt. Information om hur du prenumererar på uppdateringar.
Status och handlingar
-
Startskede
-
Program - samråd
I programskedet tas mål och utgångspunkter för området fram oftast ingår inga detaljer. Program görs sällan vid enkelt planförfarande och bara vid normalt planförfarande om det bedöms nödvändigt. Under samrådstiden får berörda i området samt olika remissinstanser möjlighet att lämna synpunkter. Programmet visas på stadsbyggnadskontoret och på en möteslokal i stadsdelen. Ofta informeras intresserade vid ett samrådsmöte eller ett öppet hus. Efter samrådet upprättas en samrådsredogörelse, vid behov går ärendet till byggnadsnämnden.
-
Program - godkänt
-
Plan - granskning
När det slutliga planförslaget är klart skall det finnas möjlighet till skriftlig granskning under en tid av minst tre veckor. Förslaget finns då tillgängligt på webben och på stadsbyggnadskontoret. Du som har anmärkningar på planförslaget skall lämna dem skriftligt senast under granskningstiden, annars kan du förlora rätten att överklaga beslut att anta planen. Efter granskningstiden kan det ha gjorts så stora ändringar i planförslaget att det kan bli nödvändigt med ytterligare en granskning innan planen kan gå till antagande.
-
Plan - inför antagande
Efter utställningsskedet görs eventuellt mindre ändringar av planförslaget. Därefter går det till byggnadsnämnden för antagande. Större planer som till exempel översiktsplanen för Göteborg godkänns av nämnden och skickas sedan till kommunfullmäktige för antagande.
-
Plan - laga kraft
Om planen inte överklagas eller överprövas vinner den laga kraft tre veckor efter att nämndens protokoll justerats. Protokollet justeras normalt två veckor efter nämnd. Dess bestämmelser för markens användning blir då gällande och man kan börja genomföra planen.