Till sidans huvudinnehåll

Påverka dina kostnader för vatten


Du kan spara pengar och miljön genom att minska din förbrukning av vatten. Se också till att ha rätt storlek på vattenmätaren.

Spara vatten! Städa torrt, skölj inte disken under rinnande vatten, stäng av vattenkranen medan du borstar tänderna, ta en snabbdusch, vattna inte trädgården i onödan. Att minska din vattenförbrukning är nämligen det mest effektiva sättet att sänka dina kostnader för vatten och avlopp. 

Lägre avgift för sorterande system

Om du har ett system där urin och fekalier inte leds till det allmänna nätet utan återförs till jordbruket eller till den egna tomten får du lägre VA-kostnader (vatten- och avloppskostnader). Vid nybyggnation kan du få 20 procent lägre anläggningsavgift fram till förbindelsepunkten. Den rörliga brukningsavgiften minskar med 50 procent.

För att anlägga ett sorterande avloppssystem krävs tillstånd från miljönämnden. De vet också mer om småskaliga avloppssystem och alternativa VA-lösningar.


Kontakta Kretslopp och vattens kundservice om du har frågor

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

${loading}