Till sidans huvudinnehåll

Detta får du för din VA-avgift


VA-avgiften täcker kostnaderna för att rena dricksvattnet och avloppsvattnet, de tunnlar och rör som leder vattnet, alla anläggningar och kostnader för administration, planering och information. VA är en förkortning för vatten och avlopp.

Vi som bor i Göteborg har ett alldeles utmärkt kranvatten till ett av de lägsta priserna i Sverige. En liter dricksvatten kostar ungefär fyra öre, och då ingår hemleverans. Jämför gärna detta med priset på bordsvatten i affären.

Kvaliteten på vattnet är alltid den bästa

Vattnet är vårt viktigaste livsmedel och innan det kommer ut ur din kran är det noggrant kontrollerat. Därför kan du alltid lita på att kvaliteten är den bästa, samtidigt som du vet att ditt vatten blir effektivt renat innan det återgår till naturen.

Det du betalar för vattnet täcker bara kostnaderna

Kretslopp och vattennämnden är självfinansierad, vilket innebär att inga skattemedel skjuts till för att täcka verksamhetens utgifter. De taxor som tas ut motsvarar kostnaderna.


Kontakta Kretslopp och vattens kundservice om du har frågor

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

${loading}