Till sidans huvudinnehåll

Sommarabonnemang för VA

Har du en sommarstuga som är ansluten till kommunalt vatten och avlopp och använder vatten endast under sommaren? Då finns det två olika abonnemang, "Fastighet med sommarrör" och "Fastighet med sommarmätare".

Båda abonnemangen är för fastigheter där ledningarna inom fastigheten och mätarplatsen inte är frostsäkra. För båda abonnemangstyperna betalar du abonnemangsavgift för hela året. Vi öppnar och stänger servis samtidigt för alla sommarabonnemang och all hantering faktureras i efterhand.

Fastighet med sommarrör

Har du en småhusfastighet så kan du välja att ha sommarrör. Detta innebär att du inte har någon mätare utan får en uppskattad vattenförbrukning på 100 m³/år.

Kretslopp och vatten öppnar och stänger din servisventil för påsläpp och avstängning av vattnet. Vattnet sätts på mellan 15 mars och 1 april. Vid sträng kyla kan det dröja ytterligare ett par veckor innan vi kan sätta på vattnet. Vattnet stängs av för vintern någon av de två sista veckorna i oktober.

Fastighet med sommarmätare

Har du en fastighet med en godkänd mätarplats men som inte är frostfri så kan du välja att ha sommarmätare. Detta innebär att Kretslopp och vatten öppnar och stänger din servisventil för påsläpp och avstängning av vattnet. Vid samma tillfälle sätts en mätare upp respektive tas ner. Vattnet sätts på mellan 15 mars och 1 april. Vid sträng kyla kan det dröja ytterligare ett par veckor innan vi kan sätta på vattnet. Vattnet stängs av för vintern någon av de två sista veckorna i oktober.

Kontakta Kretslopp och vattens kundservice om du har frågor

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

${loading}