Till sidans huvudinnehåll
Vatten som kommer upp ur en dricksvattenfontän där två barnhänder syns.

Vatten och avlopp

Vi ser till att drygt en halv miljon göteborgare har rent, friskt dricksvatten i kranen, dygnet runt, året runt. När du har använt vattnet leder vi bort det och renar det på ett miljöriktigt sätt. Vi måste börja använda vattnet på ett mer hållbart sätt. Du kan hjälpa till genom att använda vattnet sparsamt och klokt i din vardag.

Beställ funktionskontroll av vattenservisventil

Här kan du beställa funktionskontroll av den vattenservis som är kopplad till din fastighet.

Råvattnet kommer från Göta älv

Råvattnet, som vi tillverkar dricksvatten av, kommer ända från Trysils fjäll i Norge. Innan vattnet når din kran så har det färdats genom Vänern och Göta älv och genomgått många kvalitetskontroller. Men älven påverkas av industrier, vägar och jordbruk längs hela älvdalen, och vi önskar ett bättre vattenskydd.

För dig som bor inom ett vattenskyddsområde

I Göteborg finns det vattenskyddsområden för våra dricksvattentäkter Göta älv, Delsjön och Rådasjön. Bor du inom något av dessa områden gäller särskilda regler för bland annat biltvätt och oljecisterner.

Titthålet i Korsgatan

Det första du gör på morgonen är troligen att tända ljuset och vrida på kranen. Med Titthålet i Korsgatan vill vi visa det arbete som gör det möjligt att få el och vatten till våra hus och lägenheter i Göteborg.

Vems är brunnen?

Igensatt rännstensbrunn eller något annat problem med en brunn? Om brunnen är på kommunens mark så kan du kontakta 031-365 00 00 för att säga till. Du kan också kontakta den förvaltning eller det bolag som äger brunnen. Du kan se vem det är under respektive bild på brunnslock. Namnen är aktiva mejllänkar eller kontaktformulär.

Har du frågor om vatten och avlopp?

Person pratar i ett headset.
Bygga, bo och leva hållbart

Kretslopp och vattens kundservice

Du kan kontakta vår kundservice i frågor om vatten och avlopp.

${loading}