Till sidans huvudinnehåll

Grovavfall


I flerbostadshus ska det finnas grovsoprum eller med jämna mellanrum container för grovsopor. Bor du i villa får du själv transportera bort ditt grovavfall till en återvinningscentral. Du kan också få ditt grovavfall hämtat hemma mot en avgift.

Grovavfall är sådant som är för stort eller väger för mycket för att kunna läggas i ett vanligt avfallskärl. En hel del av grovavfallet kan återanvändas eller återvinnas. Hela möbler och annat användbart kan du lämna på Kretsloppsparken Alelyckan, eller till någon hjälporganisation eller second hand-butik.

Exempel på grovavfall

  • Trasiga möbler
  • Gamla cyklar
  • Stora leksaker
  • Trädgårdsavfall
  • Julgranar

Byggavfall, alltså det avfall som uppstår när du bygger om eller renoverar ett hus, räknas inte som grovavfall. För byggavfall, gips och däck gäller särskilda regler.

Olika för villor och flerbostadshus

Bor du i ett flerbostadshus ska det finnas ett rum för grovsopor. Alternativet är att fastighetsägaren ställer upp en container eller på något annat sätt ordnar hämtning med jämna mellanrum. Hör med din fastighetsägare hur det är ordnat i just ditt hus. Du kan även själv transportera bort ditt grovavfall till någon av våra återvinningscentraler.

Här kan du som flerbostadshusägare läsa mer om hämtning av grovavfall. Bor du i villa, radhus eller fritidshus transporterar du själv bort ditt grovavfall till en återvinningscentral. Du kan även hyra en container för grovavfall.

Vill du få ditt grovavfall hämtat hemma?

Vår hämta-hemma-tjänst är en extra service för dig som vill få ditt grovavfall hämtat hemma, inklusive bärhjälp. Tjänsten kan användas både av dig som bor i lägenhet och dig som bor i villa, men den är också till för ägare av flerbostadshus och för samfälligheter. Här kan du beställa hämtning av grovavfall hemma.

Hämtning av trädgårdsavfall

Du som bor i villa eller radhus kan lägga till en tjänst för trädgårdsavfall utöver ditt vanliga avfallsabonnemang. Ett bekvämt sätt att bli av med till exempel gräsklipp, ogräs, löv och mindre grenar. Du kan också kompostera trädgårdsavfallet själv på tomten eller lämna det på någon av våra återvinningscentraler. Här kan du beställa hämtning av trädgårdsavfall.

Kontakta Kretslopp och vattens kundservice

Har du synpunkter eller frågor om grovavfall så kan du kontakta oss.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

${loading}