Till sidans huvudinnehåll

Anmäl egen kompost för matavfall


För att en kompost för flera hushåll ska fungera krävs det att de boende är med på noterna. Med rätt engagemang kan komposten bli en angelägenhet att samlas kring samtidigt som avfallskostnaderna blir lägre. Du anmäler komposten till Kretslopp och vatten.

Kompostering i fastigheten kan ge både näringsrik jord och nöjda hyresgäster om den sköts på rätt sätt. Eftersom det är de boende som står för en stor del av arbetet med komposten är det viktigt att de engageras redan vid planeringen. Lokal kompostering i flerbostadshus måste skötas på ett professionellt sätt som varken stör miljön eller de boende. Men arbetsinsatsen ger också belöning, inte minst i form av den näringsrika jorden och granngemenskapen som komposteringen kan ge.

Bara nedbrytbart i behållaren

För att komposten ska må bra måste balansen mellan avfall och strömaterial bli rätt och det är givetvis viktigt att ingenting annat än biologiskt nedbrytbart material hamnar i behållaren. Eftersom det handlar om stora mängder matavfall krävs en speciellt utformad behållare, en så kallad kompostmaskin.

De här avfallsabonnemangen kan du välja

Avfallstaxa

Så här anmäler du egen kompost

Kontakta Kretslopp och vattens kundservice för att anmäla egen kompost.

Kontakta Kretslopp och vattens kundservice om du har frågor

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

Öppettider

${loading}