Till sidans huvudinnehåll

Beställ ÅVC-kort för dig som privatperson

Har du ett giltigt körkort kan du som privatperson använda dig av det för att komma in på våra återvinningscentraler. Har du inget giltigt körkort behöver du ett ÅVC-kort för att komma in. Beställ det här så skickar vi hem det till dig inom fem arbetsdagar.

Alla vuxna i Göteborg har rätt till ett ÅVC-kort, boende såväl i hushåll, i villor och i radhus, som i hyres- eller bostadsrätt. Kravet är att du som tar ut kortet ska vara folkbokförd i Göteborg eller kund hos Kretslopp och vatten. Med ÅVC-kortet får du ett obegränsat antal besök på ÅVC:erna.

Har du ett giltigt körkort behöver du inget ÅVC-kort, utan använder dig av det för att komma in på våra ÅVC:er.

Regler för ÅVC-kort

Speciella regler gäller för företagare

Information och regler

Kortet är en personlig värdehandling och varje vuxen göteborgare har rätt till ett kort. Du får inte överlåta kortet till någon annan och du kan inte ha flera kort i ditt namn. Kortet tar du med dig vid dina besök på stadens ÅVC:er där varje besök registreras.

Så här gör du

Om du inte redan har ett ÅVC-kort kan du beställa det här. Observera att du måste logga in med e-legitimation. Har du förlorat ditt ÅVC-kort får du veta hur du ska göra under rubriken "Om du förlorar ditt kort".

Beställ ÅVC-kort

Vi skickar ÅVC-kortet till din folkbokföringsadress inom fem arbetsdagar.

Du kan också hämta ditt ÅVC-kort på någon av våra återvinningscentraler. Då behöver du ta med dig giltigt körkort eller annan fotolegitimation. Om du inte bor i Göteborg men har sommarhämtning här, så vill vi att du tar med ditt kundnummer också.

Fullmakt för att hämta ÅVC-kort för privatpersoner

Om du förlorar ditt kort

ÅVC-kortet är en värdehandling och är personligt. Blir ditt kort stulet eller om du tappat det ska du anmäla detta till kundservice@kretsloppochvatten.goteborg.se. Där kan du också beställa nytt ÅVC-kort om du behöver det. Vi behöver personuppgifter som namn och personnummer för att både kunna spärra ditt gamla kort och skicka dig ett nytt.

Om du är företagare ska du också anmäla detta till kundservice@kretsloppochvatten.goteborg.se

Kontakta Kretslopp och vattens kundservice

Har du synpunkter eller frågor om ÅVC-kort så kan du kontakta oss.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

${loading}