Så fungerar flexlinjen

Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med.

Julresor med färdtjänst

1 november 2022

Ska du åka färdtjänst i jul? Tänk på att boka din julresa i god tid.

Mer information om julresor med färdtjänst hittar du på goteborg.se/julresor.

Flexlinjen stannar nära

Flexlinjens bussar kör inom ett bestämt område och för att komma nära har den många mötesplatser. För dig som har färdtjänst kan flexlinjen stanna ännu närmare. Bussen stannar bara där någon bokat på- eller avstigning, det gör att både sträckan och restiden kan variera från gång till gång. Men en resa tar aldrig mer än en timme. Flexlinjebussarna är anpassade efter området de kör i. Gemensamt för alla flexlinjebussar är att de har låggolv och minst en rullstolsplats.

Du får alltid sitta

Det är tryggt och bekvämt att åka med flexlinjen. Din bokning gör att du är garanterad en sittplats. Flexlinjen använder rymliga minibussar med lågt golv och ramp och det finns gott om plats för både rullstol och rollatorer.

Föraren hjälper till

Du möter ofta samma förare på dina resor i ett och samma område. De är kända för att vara mycket trevliga och serviceinriktade. Förarna ser till att du kommer på och av bussen på ett säkert sätt, men kan inte hjälpa dig till dörren med dina saker.

Bagage

På flexlinjen får du ta med dig så mycket bagage som du på egen hand kan bära. Ditt bagage får inte hindra andra resenärer eller påverka säkerheten ombord.

Berätta vilket hjälpmedel du ska ta med 

Flexlinjebussarna är rymliga, för att du ska kunna ta med dig hjälpmedel. Men när flexlinjen är fullbokad kan det ändå bli trångt. Därför är det viktigt att du berättar för beställningsmottagaren om du har med dig något hjälpmedel.

Introduktion till flexlinjen

Titta gärna på vår film om flexlinjen, som ger dig en introduktion till hur du bokar och reser med flexlinjen.Frågor och svar

 • Hur vet jag när bussen kommer?

  När du bokar flexlinjeresan meddelar vi dig en ungefärlig tid när bussen kommer. Cirka 10 minuter före den tiden blir du uppringd med besked om den korrekta tiden. Gå inte ut och vänta förrän du vet när bussen kommer. Du kan välja om du vill få uppringningen till mobil eller fast telefon.

  Boka resa med flexlinjen
 • Varför måste jag boka min resa i förväg?

  Flexlinjebussen kör bara dit någon har bokat på- eller avstigning. På så sätt kan bussen köra i ett större område och ändå komma nära. När du bokar blir du garanterad en sittplats. Vid bokningen frågar vi också om du har med dig rollator, rullstol, barnvagn eller stort bagage. Det är viktigt att veta att allt får plats.  Boka resa med flexlinjen
 • Varför tar det olika lång tid varje gång jag reser?

  Hur lång tid resan tar beror på hur många som åker med samma tur och vart de ska. Vårt datasystem planerar resan så effektivt som möjligt. Resan kan aldrig ta mer än en timme.
 • Måste jag anmäla mig till flexlinjen? Hur gör jag?

  Bokningen blir smidigare om du först anmäler dig som resenär. När du är anmäld kan du också få påminnelsesamtal till din telefon med rätt tid för resan. Om du har färdtjänsttillstånd är du automatiskt anmäld till flexlinjen och kan boka din resa utan separat anmälan. 

  Om du bara ska åka någon enstaka gång, eller om du ska resa tillsammans med någon som är anmäld, måste du inte anmäla dig. Allt du behöver göra för att åka med flexlinjen är att ringa och boka din resa.

  Anmäl dig till flexlinjen