Så fungerar flexlinjen

Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med.

Flexlinjen stannar nära

Flexlinjens bussar kör inom ett bestämt område och för att komma nära har den många mötesplatser. För dig som har färdtjänst kan flexlinjen stanna ännu närmare. Bussen stannar bara där någon bokat på- eller avstigning, det gör att både sträckan och restiden kan variera från gång till gång. Men en resa tar aldrig mer än en timme. Flexlinjebussarna är anpassade efter området de kör i. Gemensamt för alla flexlinjebussar är att de har låggolv och minst en rullstolsplats.

Du får alltid sitta

Det är tryggt och bekvämt att åka med flexlinjen. Din bokning gör att du är garanterad en sittplats. Flexlinjen använder rymliga minibussar med lågt golv och ramp och det finns gott om plats för både rullstol och rollatorer.

Föraren hjälper till

Du möter ofta samma förare på dina resor i ett och samma område. De är kända för att vara mycket trevliga och serviceinriktade. Förarna ser till att du kommer på och av bussen på ett säkert sätt, men kan inte hjälpa dig till dörren med dina saker.

Bagage

På flexlinjen får du ta med dig så mycket bagage som du på egen hand kan bära. Ditt bagage får inte hindra andra resenärer eller påverka säkerheten ombord.

Berätta vilket hjälpmedel du ska ta med

Flexlinjebussarna är rymliga, för att du ska kunna ta med dig hjälpmedel. Men när flexlinjen är fullbokad kan det ändå bli trångt. Därför är det viktigt att du berättar för beställningsmottagaren om du har med dig något hjälpmedel.

Mer information

Du hittar mer information om flexlinjen i vår broschyr Vad är flexlinjen?

Frågor och svar