Priser på flexlinjen

Priset för att resa med flexlinjen är samma som för övrig kollektivtrafik i Göteborg. Det går bra att använda alla Västtrafiks kort och biljetter på flexlinjen.

Så mycket kostar en resa

Hur mycket en resa kostar beror på vilket färdbevis du har. En enkelbiljett för en vuxen kostar till exempel 29 kronor. Reser du med kontoladdning är det lite billigare. Det går inte att köpa biljett av föraren ombord på bussen. Du måste köpa din enkelbiljett eller ladda ditt Västtrafikkort i förväg.

Om du har ett seniorkort gäller seniorkortets fria resor även på flexlinjen. Du reser fritt med seniorkortet i kollektivtrafiken på vardagar kl 08:30-15 samt kl 18-06. På helger och aftnar gäller kortet dygnet runt. Vill du resa utanför de tider då kortet gäller betalar du för din resa med exempelvis kontoladdning.

Besök Västtrafiks webbplats för att läsa mer om seniorkort i Göteborg och när du kan använda det

Besök Västtrafiks webbplats för att läsa mer om färdbevis och biljetter

Färdtjänstresenärer får ta med sig en gratis medresenär

Alla som har färdtjänstbevis i Göteborg får ta med sig en gratis medresenär i kollektivtrafiken när man reser inom Göteborg. Detta gäller på alla bussar, spårvagnar, flexlinjebussar, tåg och båtar inom staden. Färdtjänstresenären måste själv ha ett giltigt färdbevis, till exempel färdtjänstens månadskort eller en västtrafikbiljett samt visa upp sitt färdtjänstbevis.

Färdtjänstens månadskort

Färdtjänstens månadskort gäller för obegränsat antal resor med flexlinjen och all övrig kollektivtrafik i Göteborg. Utifrån Västtrafiks erbjudande om fria resor räcker det dock i nuläget med färdtjänstbevis och giltig legitimation om du vill åka kollektivt.