Priser på flexlinjen

Priset för att resa med flexlinjen är samma som för övrig kollektivtrafik i Göteborg. Det går bra att använda alla Västtrafiks kort och biljetter på flexlinjen.

Vi vill att du använder munskydd på flexlinjen och vid serviceresor

5 mars 2021

Vi vill att resenärer över 16 år och våra förare använder munskydd så långt det är möjligt och utifrån var och ens individuella förutsättningar. Rekommendationen gäller samtliga serviceresor och även resor med flexlinjen.

Vår uppmaning beror på att Folkhälsomyndigheten och att regionala myndigheter tills vidare rekommenderar resenärer i Västra Götaland som är 16 år eller äldre att bära munskydd i kollektivtrafiken. Detta för att minska smittspridning av Covid-19. Läs mer om munskydd på flexlinjen och vid serviceresor här.

Så mycket kostar en resa

En resa med Flexlinjen kostar lika mycket som en enkelresa i kollektivtrafiken med Västtrafik. Det exakta priset för resan varierar beroende på vilket färdbevis du har. Det går inte att köpa biljett av föraren ombord på bussen. Du måste köpa din enkelbiljett eller ladda ditt Västtrafikkort i förväg.

Om du har en seniorbiljett gäller seniorbiljettens fria resor även på flexlinjen. Du reser fritt med seniorbiljett i kollektivtrafiken på vardagar kl 08:30-15 samt kl 18-06. På helger och aftnar gäller biljetten dygnet runt. Vill du resa utanför de tider då biljetten gäller betalar du för din resa med exempelvis kontoladdning.

Besök Västtrafiks webbplats för att läsa mer om seniorbiljett i Göteborg och när du kan använda den

Besök Västtrafiks webbplats för att läsa mer om färdbevis och biljetter

Månadskort för färdtjänst

Månadskort för färdtjänst gäller för obegränsat antal resor med flexlinjen och all övrig kollektivtrafik i Göteborg.