Hjälp och sällskap på resan

Att resa med flexlinjen är tryggt och bekvämt. Förarna är hjälpsamma och du kan alltid ta med dig någon på resan. Om du vill kan du som inte har testat flexlinjen få hjälp att komma igång av en resinstruktör.

Julresor med färdtjänst

1 november 2022

Ska du åka färdtjänst i jul? Tänk på att boka din julresa i god tid.

Mer information om julresor med färdtjänst hittar du på goteborg.se/julresor.

Föraren hjälper dig på och av

Flexlinjens förare kan hjälpa till vid på- och avstigning. De ser till att rollatorer och andra hjälpmedel spänns fast och kan även hjälpa till med stämpling av ditt Västtrafikkort. Förarna är kända för att vara trevliga och hjälper till med vad de kan, men de får inte lämna bussen till exempel för att följa någon till porten.

Resa med sällskap

På flexlinjen kan du ta med en eller flera medresenärer. Glöm inte att säga till hur många ni är när du bokar. Om du har färdtjänst så kan du ta med dig en medresenär utan extra kostnad. Övriga medresenärer betalar enligt Västtrafiks taxa. 

Läs mer om Västtrafiks biljettpriser

Hjälp att komma igång att resa

Den som är osäker kan få hjälp av en resinstruktör att komma igång att resa med flexlinjen. Resinstruktören kan förklara hur flexlinjen fungerar och följa med på resan tills du känner dig trygg att resa på egen hand. Hjälpen är gratis och till för alla göteborgare.

Läs mer om hjälp att komma igång att resa