Hjälp och sällskap på resan

Att resa med flexlinjen är tryggt och bekvämt. Förarna är hjälpsamma och du kan alltid ta med dig någon på resan. Om du vill kan du som inte har testat flexlinjen få hjälp att komma igång av en resinstruktör.

Nytt nummer för att boka flexlinjen

18 maj 2022

Från och med den 1 juni ringer du 031-368 25 50 för att boka boka eller avboka din flexlinjeresa, eller komma i kontakt med någon av serviceresors andra funktioner.

Mer information om bytet av telefonnummer hittar du här.

Föraren hjälper dig på och av

Flexlinjens förare kan hjälpa till vid på- och avstigning. De ser till att rollatorer och andra hjälpmedel spänns fast och kan även hjälpa till med stämpling av ditt Västtrafikkort. Förarna är kända för att vara trevliga och hjälper till med vad de kan, men de får inte lämna bussen till exempel för att följa någon till porten.

Resa med sällskap

På flexlinjen kan du ta med en eller flera medresenärer. Glöm inte att säga till hur många ni är när du bokar. Om du har färdtjänst så kan du ta med dig en medresenär utan extra kostnad. Övriga medresenärer betalar enligt Västtrafiks taxa. 

Läs mer om Västtrafiks biljettpriser

Hjälp att komma igång att resa

Den som är osäker kan få hjälp av en resinstruktör att komma igång att resa med flexlinjen. Resinstruktören kan förklara hur flexlinjen fungerar och följa med på resan tills du känner dig trygg att resa på egen hand. Hjälpen är gratis och till för alla göteborgare.

Läs mer om hjälp att komma igång att resa