Anmäl dig till flexlinjen

Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med.

Vi vill att du använder munskydd på flexlinjen och vid serviceresor

5 mars 2021

Vi vill att resenärer över 16 år och våra förare använder munskydd så långt det är möjligt och utifrån var och ens individuella förutsättningar. Rekommendationen gäller samtliga serviceresor och även resor med flexlinjen.

Vår uppmaning beror på att Folkhälsomyndigheten och att regionala myndigheter tills vidare rekommenderar resenärer i Västra Götaland som är 16 år eller äldre att bära munskydd i kollektivtrafiken. Detta för att minska smittspridning av Covid-19. Läs mer om munskydd på flexlinjen och vid serviceresor här.

För att åka med flexlinjen behöver du som är folkbokförd i Göteborg eller Mölndal anmäla dig som resenär. Så fort du har skickat in anmälan kan du börja boka resor via telefon 031-41 96 90. Vill du boka flexlinjen via internet eller app måste du vänta någon dag extra på att få användarnamn och lösenord med posten. Anmälan gäller för flexlinjerna i både Göteborg och Mölndal. Du hittar en länk till anmälan längre ner på denna sida.

Om du är folkbokförd i en annan kommun behöver du inte anmäla dig som resenär, du är välkommen att resa med flexlinjen i alla fall. Kom ihåg att boka resan i förväg.

Varför ska jag anmäla mig? 

Bokningen blir smidigare om du anmäler dig som resenär. När du är anmäld får du påminnelsesamtal till din telefon med rätt tid för resan. Om du bara ska åka någon enstaka gång, eller om du reser tillsammans med någon som redan är anmäld, behöver du inte anmäla dig. Har du färdtjänsttillstånd blir du automatiskt anmäld till flexlinjen och kan boka din resa direkt. 

Information

Hitta din flexlinje när du ska boka din resa  

Du hittar alla flexlinjer i Göteborg under Hitta din flexlinje.
Du hittar information om flexlinjen i Mölndal på www.molndal.se

Anmäl dig här

Fyll i formuläret. Du kan börja resa direkt genom att boka din resa via telefon 031-41 96 90. Vill du boka flexlinjen via internet eller app måste du vänta någon dag extra på att få användarnamn och lösenord med posten.

Anmälan till flexlinjen