Energi- och klimatrådgivning

Kontakta energi- och klimatrådgivningen för råd om hur du kan göra för att minska energianvändningen.

Vi ger dig kostnadsfri energi- och klimatrådgivning

När det gäller din energianvändning så varierar den beroende på hur du bor och vilka vanor du har. Du som bor i Göteborg, Partille eller Öckerö kan kontakta energi- och klimatrådgivningen för att få kostnadsfri rådgivning.

Föreläsningar för föreningar eller andra sammankomster

Ni kan även vända er till oss om ni är intresserade av ett föredrag om energi. Kanske som information till pensionärsorganisationer, boende i bostads- eller hyresrätt och andra föreningar. Föreläsningarna anpassas efter vilken grupp det är och har ett lättsamt upplägg. Målet är att ge kunskap som kan användas både i föreningen och i det egna boendet.

Insatsprojekt

Vi på energi- och klimatrådgivningen jobbar även med mer specifikt riktade satsningar, så kallade insatsprojekt.
​För 2017 var det belysning i bostadsrättsföreningar, och just nu är det fokus på solenergi och på laddstolpar för elbilar.
​Tack vare belysningsprojektet har vi kommit i kontakt med många engagerade styrelsemedlemmar som även varit intresserade av att installera solceller.
Dessa har vi nu även kunnat jobba vidare med och stötta dem i deras arbete med att ta in underlag och fakta inför en solcellsinstallation.
​En av dessa engagerade styrelser är BRF Bovieran på Öckerö som vi kom i kontakt med just via belysningsprojektet. Dessa har sedan i slutet av juni i år haft igång sin solcellsinstallation. Mer om dem och hur de gick tillväga kan du läsa om här.

En annan bostadsrättsförening vi jobbat med är Brf Biskopsgården 3. De har fått mycket goda resultat av sitt arbete med belysningen i föreningens allmänna ytor. Mer om dem kan du läsa här.

Kontakta oss på energi- och klimatrådgivningen för kostnadsfri och opartisk rådgivning i att se över potentiella energisparåtgärder.