Energi

Din energianvändning har stor betydelse för både miljön och den egna ekonomin. Här får du tips och råd om elavtal och olika lösningar för uppvärmning och el till din bostad. Vill du installera värmepump är det också här du söker tillstånd för att borra.

Så kan du spara el

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Energimyndigheten uppmanar därför till att minska elanvändningen i informationskampanjen ”Varje kilowattimme (kWh) räknas”.

Energi- och klimatrådgivning

Du som bor i Göteborg, Kungälv, Partille eller på Öckerö kan kontakta energi- och klimatrådgivarna och få råd om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan. Vi finns till för privatpersoner, föreningar, organisationer samt små och medelstora företag. Rådgivningen är oberoende och kostnadsfri.

Elavtal

Att välja ett bra elavtal kan spara mycket pengar. Det viktigaste är att göra ett aktivt val om du ska få ett lägre pris. Om du inte väljer elhandelsavtal kommer ditt elnätsföretag att anvisa dig en elhandlare. Då får du ett tillsvidarepris, som ofta är betydligt högre. Tänk på att du kan välja el från förnyelsebar energi utan att det kostar några stora summor.

Solenergianläggningar - solceller, solpanel och solfångare

Det finns flera saker som spelar in ifall du behöver söka bygglov för att montera solpaneler eller solfångare. På denna sida hittar du information om vad som gäller.