Fixotek och miniåtervinningscentraler

På fixoteket kan du låna verktyg för att reparera och göra om dina saker. I fixotekets byteshörn kan du lämna in hela och rena saker för inbyte. I Majorna och Hammarkullen finns det miniåtervinningscentraler (mini-ÅVC:er) i anslutning till fixoteket.

Laga, låna, byt och bygg

På fixoteket kan du låna verktyg för att reparera och göra om dina saker, t.ex. kläder, möbler, hushållselektronik och cyklar. Du kan även låna med dig vissa verktyg hem, t.ex. skruvdragare, slagborrmaskin, symaskin, slipmaskin, vattenpass och mindre handverktyg. I fixotekets byteshörn kan du lämna in hela och rena kläder, köksgeråd, hemelektronik, mindre möbler och prydnadssaker, leksaker och sportartiklar som du inte längre behöver, och ta med dig något annat i utbyte.

Mini-ÅVC: Lämna avfall nära dig

I Majorna och Hammarkullen finns det miniåtervinningscentraler i anslutning till fixoteket. Där kan du lämna in en mindre mängd avfall ungefär som volymen 50x50x50 cm per hushåll och tillfälle. På fixoteketens egen hemsida kan du läsa mer om vad du kan lämna på mini-ÅVC:erna.

Läs här om var du hittar våra stora återvinningcentraler