Hämtning av grovavfall hemma

Vår hämta-hemma-tjänst är en extra service för dig som vill få ditt grovavfall - grovsopor - hämtat hemma, inklusive bärhjälp. Tjänsten kan användas både av dig som bor i lägenhet och dig som bor i villa, men den är också till för ägare av flerbostadshus och för samfälligheter.

Så här beställer du hämtning av ditt grovavfall

Kontakta någon av våra utförare för att få hämtat ditt grovavfall. De kan hämta exempelvis trasiga möbler, gamla cyklar, stora leksaker, julgranar eller elektronik. De kan också hämta sådant som du vill ge bort till återanvändning.

Alla utförare hämtar enligt en fast prislista som du kan se längre ned på sidan, men hämtningstider och betalsätt kan variera. Du kontaktar dem direkt via telefon eller mejl och gör din beställning. Då beskriver du vad du vill få hämtat, gör en uppskattning av hur mycket grovavfall det rör sig om och kommer överens med utföraren när de kan hämta. Du får då också veta vad det kommer att kosta.

Tyvärr kan vi inte erbjuda hämtning av grovavfall i Södra skärgården.

Här ser du vilka du kan anlita

Remondis

 • Hämtar vardagar 7.0017.00.
 • Du kan betala via Swish eller faktura.
 • Beställ via info@remondis.se, eller ring 033-23 22 30

Pre Zero

Pre Zero kallade sig tidigare Suez.  

 • Hämtar vardagar 6.3015.00.
 • Privatpersoner betalar vi Swish, och verksamheter och företag via faktura  
 • Beställ via gbg.se@prezero.com, eller ring 031-67 94 40

Avfallshämtning

 • Hämtar 8.0018.00
 • Du kan betala via Swish, kort eller faktura (i huvudsak företag).
 • Beställ via info@avfallshamtning.se, eller ring 020-222 800.

GLC Flytt

 • Hämtar vardagar 7.0016.00. 
 • Du kan betala via Swish eller faktura.
 • Beställ via glcflytt@glc.se, eller ring 031-727 32 01

Återvinningsbilen

 • Hämtar vardagar 8.0016.30.
 • Du kan betala via Swish eller faktura
 • Beställ via info@atervinningsbilen.se, eller ring 0738-30 74 65.

Vill du få ditt grovavfall hämtat på annan tid än de som angetts ovan kan du fråga den utförare du tänkt anlita om det är möjligt. De kanske kan lösa det. 

Använder du dig av våra utförare för den här tjänsten kan du vara säker på att det du lämnar hanteras och återvinns på rätt sätt. De företag som kör för oss använder miljöbilar, har bra arbetsvillkor för sina anställda och har ansvarsförsäkring. 

Vad kostar det?

Priset beror på hur lång tid det tar att hämta dina saker, hur många personer som behövs för att hämta dem och hur stor plats de tar. När du gör din beställning får du veta vad det kommer att kosta. Skulle det visa sig att du har mer avfall än vad som var överenskommet när du gjorde din beställning, eller att det tar längre tid att hantera det än beräknat får du vara beredd på att priset kan ändras enligt prislistan. Priset är med moms.

Tidsåtgång och maxvolym från dörr till fordon

Avgift för 1 personal (kr/tidsperiod)

Avgift för 2 personal (kr/tidsperiod)

Upp till 5 minuter och max 1,5 kbm

428

615

6–15 minuter och max 4 kbm

615

963

16–30 minuter och max 6 kbm

803

1338

Tilläggsavgift per påbörjad 15-minutersperiod utöver 30 minuter

268

375

(kbm betyder kubikmeter)

Är du eller grovafallet inte på plats vid den överenskomna hämtningstiden måste du ändå betala en framkörningsavgift på 428 kr om en person skulle ha hämtat, och 615 kr om 2 personer skulle ha hämtat.

Om ditt grovavfall skulle visa sig vara mer än vad som var överenskommet räknas det upp i nästa högre prisklass. Är det över 6 kbm får du betala 108 kr extra per överstigande kbm.

Prisexempel

Dessa inte är fasta priser utan bara exempel för att underlätta beräkningen av vad det kan kosta.

 • Hämtning av urkopplat och igentejpat kylskåp vid lägenhetsdörren i trevåningshus utan hiss – med hämtfordon i direkt anslutning till huvudentré av 2 personer under cirka 15 min: 900 kr.
 • Hämtning av soffa i tre delar (vardera del med vikt på 20 kg) i sexvåningshus med rymlig hiss – med hämtfordon parkerat vid plan gångväg 40 meter från huvudentré av 1 person under cirka 10 min: 575 kr.

Sortera avfallet innan hämtning

Du måste sortera avfallet innan det hämtas. Då går det lättare och snabbare för våra utförare när de lämnar avfallet på återvinningscentralen. Du kan använda till exempel bärkassar, kartonger eller sopsäckar för de mindre sakerna. Blanda inte osorterat avfall i säckar.

Du kan läsa mer om hur du sorterar på ÅVC:n här. Det kan hjälpa dig när du sorterar ditt grovavfall inför hämtning.

Det som kan återanvändas kommer att skänkas till någon välgörenhetsorganisation. Vill du inte att det ska skänkas till återanvändning, måste du säga till om det.