Detta kan du lämna till farligt avfallbilen

Du kan lämna ditt farliga avfall och mindre el- och elektronikprodukter till farligt avfallbilen. Har du hela grejor som går att återanvända kan du lämna dem till Björkåfrihets återbruksbil som följer med på hälften av stoppen.

Sortera ditt farliga avfall i förväg, så underlättar du för farligt avfallbilens personal.

Detta KAN du lämna

Farligt avfall

Till exempel batterier, brandvarnare, starka rengöringsmedel, frätande ämnen, fotokemikalier, lösningsmedel, färg, lack, lim, bekämpningsmedel, gifter, lysrör, kvicksilvertermometrar, oljeprodukter och bränslen.

Flytande avfall som inte är i sin originalförpackning ska märkas tydligt så att personalen vet vad det är de tar emot.

Små el- och elektronikprodukter

Till exempel lågenergilampor, lysrör, hårtorkar, strykjärn, rakapparater, handverktyg, mobiltelefoner, batteridrivna leksaker.

Kläder och prylar

Du kan också skänka användbara prylar, böcker, kläder, textilier och mindre möbler.

Har du hela grejor som fortfarande går att använda och som du vill bli av med följer Björkåfrihets återbruksbil med till ungefär hälften av farligt avfallbilens stopp. 

Du ser om den kommer under respektive stopp.

Vi kan INTE ta emot detta

Kyl och frys, bildäck, asbest, hushållsavfall (köksavfall), grovavfall (till exempel möbler), medicin, omärkta kemikalier och avfall från företag och verksamheter.

Turschema och hållplatser 

Vårens turer börjar vanligtvis i april och sträcker sig till juni. Bilarna gör uppehåll under sommaren och börjar åter köra i september fram till november. Här ser du alla stopp och tider: Här stannar farligt avfallbilen

Vill du bli påmind om när farligt avfallbilen kan du anmäla dig till att få sms eller e-post när bilen kommer.

Behöver du lämna farligt avfall vid andra tillfällen?

Ta dig till någon av miljöstationerna i Göteborg eller till en av de fem återvinningscentralerna. Det är alltid gratis att lämna farligt avfall och el- och elektronikprodukter. Glödlampor, sprayflaskor, batterier och småelektronik kan du också lämna i Samlaren som finns i vissa butiker.