Beställ ÅVC-kort för dig som privatperson

Har du ett giltigt körkort kan du som privatperson använda dig av det för att komma in på våra återvinningscentraler. Har du inget giltigt körkort behöver du ett ÅVC-kort för att komma in. Beställ det på denna sida så skickar vi hem det till dig inom fem arbetsdagar.

Alla vuxna i Göteborg har rätt till ett ÅVC-kort, boende såväl i hushåll, i villor och i radhus, som i hyres- eller bostadsrätt. Kravet är att du som tar ut kortet ska vara folkbokförd i Göteborg eller kund hos Kretslopp och vatten. Med ÅVC-kortet får du ett obegränsat antal helt besök på ÅVC:erna.

Har du ett giltigt körkort behöver du inget ÅVC-kort, utan använder dig av det för att komma in på våra ÅVC:er. 

Regler för ÅVC-kort

Speciella regler gäller för företagare!

För utskrift: ÅVC-kortet är din nyckel till återvinningscentralerna

Information och regler

Kortet är en personlig värdehandling och varje vuxen göteborgare har rätt till ett kort. Du får inte överlåta kortet till någon annan och du kan inte ha flera kort i ditt namn. Kortet tar du med dig vid dina besök på stadens ÅVC:er där varje besök registreras.

Så här gör du

Om du inte redan har ett ÅVC-kort kan du beställa det här. Observera att du måste logga in med bank-ID. Har du förlorat ditt ÅVC-kort får du veta hur du ska göra under rubriken "Om du förlorar ditt kort".

Beställ ÅVC-kort

Vi skickar ÅVC-kortet till din folkbokföringsadress inom fem arbetsdagar.

Du kan också hämta ditt ÅVC-kort på någon av våra återvinningscentraler. Då behöver du ta med dig giltigt körkort eller annan fotolegitimation. Om du inte bor i Göteborg men har sommarhämtning här, så vill vi att du tar med ditt kundnummer också. Om du låter någon annan hämta ditt nya ÅVC-kort behöver den personen en fullmakt, undertecknad av dig.
Fullmakt för att hämta ÅVC-kort för privatpersoner

Om du förlorar ditt kort

ÅVC-kortet är en värdehandling och är personligt. Blir ditt kort stulet eller om du tappat det ska du anmäla detta till Kretslopp och vattens kundservice. 

Vill du ha ett nytt kort beställer du det genom att logga in på Mina sidor.

Om du är företagare ska du också ringa och tala direkt med vår kundservice.