Beställ hämtning av vitvaror

Hos Kretslopp och vatten kan du som äger småhus och du som äger eller förvaltar flerfamiljshus beställa borttransport av kyl, frys, övriga vitvaror och tv-apparater och annan större elektronik. Vi hämtar vid gatan med lastbil. Ska du själv göra dig av med din vitvara eller elektronik ska du lämna den på en återvinningscentral eftersom det är farligt avfall.

Vi kan hämta:

 • kylskåp, frysskåp och frysbox
 • spis
 • tvättmaskiner
 • torktumlare och torkskåp
 • diskmaskiner
 • tv-apparater
 • datorer och datortillbehör
 • annan större hemelektronik

Observera att vi inte hämtar kyl- och frysdiskar.

Det du vill bli av med ska du ställa så att vår entreprenör kan hämta dem med lastbil.

Information och rutiner

Vi hämtar vitvaror på fasta dagar

Måndag: Majorna (ej Linnéstaden)

Tisdag: Centrum; Linnéstaden (ej Majorna); Lundby; Norra Hisingen; Västra Hisingen

Onsdag: Örgryte-Härlanda; Östra Göteborg

Torsdag: Angered; Askim-Frölunda-Högsbo; Västra Göteborg

Här kan du se i vilken stadsdel din gata ligger

För fastigheter i Södra skärgården, kontakta Kretslopp och vattens kundservice för mer information.

Vad kostar det?

Det kostar 240 kr utan moms (300 kr med moms) per enhet. I priset ingår framkörning och borttransport. Du betalar ingenting för behandlingen av avfallet, det vill säga demontering, sortering av material, slutförvaring och så vidare.

Tänk på att du kan få betala för en extra hämtning om det finns hinder i vägen så att bilen inte kan komma fram till överenskommen plats.

Så här gör du när du beställer hämtning

 1. Beställ hämtning

  Du beställer din hämtning från Kretslopp och vattens kundservice. Alla enheter kostar lika mycket och du betalar per styck. Det vi behöver veta är om det är kyl och frys du vill få hämtat eller om det är en annan vitvara. Kyl och frys innehåller nämligen freon (CFC) som kräver speciell hantering.

 2. Förbered vitvarorna

  Töm kylskåp och dylikt. Tejpa igen dörrar och luckor eller säkra dem på annat sätt. Klipp av sladdar tätt intill maskinen.

 3. Ställ ut vitvarorna 

  Flytta ut allt som ska hämtas och ställ det på överenskommen plats vid väg eller gata i god tid innan hämtningen ska ske, senast kl 6.30 på hämtningsdagens morgon. För att entreprenören ska kunna hämta dina vitvaror krävs det att du själv ställer ut maskinen eller skåpet på gatan eller trottoaren. Platsen måste vara tillgänglig för en lastbil.