Anmäl ägarbyte - Småhus

När du säljer ditt hus anmäler du ägarbytet skriftligen här, så att avfalls- och vattenabonnemanget registreras på den nye ägaren. Om du ska flytta in i ett nybyggt hus måste du istället kontakta Kretslopp och vattens kundservice.

Avfallsabonnemanget är kopplat till fastigheten. Kärl och säckar tillhör fastigheten och ska därför lämnas kvar av dig när du flyttar ifrån fastigheten.

Du som köper fastigheten kan självklart ändra typen av abonnemang om du vill ha en annan avfallstjänst. Det kan du göra så snart du är registrerad som vår kund, på fastighetens adress.

Är du ny kund i nybyggt hus?

Eftersom det inte har funnits någon ägare innan dig är inget abonnemang kopplat till fastigheten. För att välja avfallsabonnemang och få igång sophämtningen måste du därför kontakta Kretslopp och vattens kundservice.

Ha fastighetsbeteckningen till hands när du ringer. Vi behöver den för att kunna registrera dig som kund.

Information och regler

Skicka din anmälan om ägarbyte till oss så snart som möjligt efter ägarbytet. Vi registrerar inga ägarbyten för redan fakturerade perioder.

Du som säljer ska fylla i fastighetsuppgifter, kundnummer och dina och den nye ägarens adressuppgifter. Du ska även fylla i vattenmätarens ställning.

Är du ny kund i ett nybyggt hus ringer du Kretslopp och vattens kundservice.

Så här gör du

Anmäl på webben

Anmäl ägarbyte

Du kan skriva ut det ifyllda formuläret innan du klickar på "Skicka anmälan".