Vård- och omsorgsboende (f.d. äldreboende)

När dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma, kan du ansöka om att få flytta till ett vård- och omsorgsboende. I Göteborg finns drygt 60 vård- och omsorgsboenden med personal som är tillgänglig dygnet runt.

Detta är vård- och omsorgsboende

Om dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma kan du ansöka om vård- och omsorgsboende.

Hitta vård- och omsorgsboende

När du som är äldre har så stora behov av vård och omsorg att du inte längre kan bo kvar hemma, kan du ansöka om att få flytta till ett vård- och omsorgsboende. Här hittar du de drygt 60 vård- och omsorgsboenden som finns i Göteborg.

Ansök om lägenhet på vård- och omsorgsboende

Här ansöker du om vård- och omsorgsboende, både om du bor i Göteborg eller i en annan kommun. Du hittar också information och regler.

Väntetider och erbjudande om vård- och omsorgsboende

Om du har fått ett beslut om rätt till vård- och omsorgsboende försöker vi så snart som möjligt hitta ett boende som passar dina behov.

Att tänka på inför din flytt till vård- och omsorgsboendet

När du fått en lägenhet och bestämt dig för att flytta kommer säkert många frågor upp. Här beskrivs vad du bör tänka på inför din flytt till vård- och omsorgsboendet.

Sökande från en annan kommun

Du kan ansöka om lägenhet på ett vård- och omsorgsboende i Göteborg även om du i dagsläget bor i en annan kommun.

Covid-19: Vård- och omsorgsboende (f.d. äldreboende)

Hyresgäster på vård- och omsorgsboende får samma vård och omsorg som tidigare, även om vissa rutiner är förändrade.

Boende för personer med beroende

På Kallebäcks boende bor både män och kvinnor från cirka 50 år och uppåt med beroendeproblematik och som behöver olika grad av omsorgs- och omvårdnadsinsatser.