Vård- och omsorgsboende (f.d. äldreboende)

När dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma, kan du ansöka om att få flytta till ett vård- och omsorgsboende. I Göteborg finns det drygt 60 vård- och omsorgsboenden med personal som är tillgänglig dygnet runt.

Covid-19: Vård- och omsorgsboende (f.d. äldreboende)

Hyresgäster på vård- och omsorgsboende får samma vård och omsorg som tidigare, även om vissa rutiner är förändrade.

Om vård- och omsorgsboende

När dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma, kan du som är äldre ansöka om att få flytta till ett vård- och omsorgsboende.

Hitta vård- och omsorgsboende

När du som är äldre har så stora behov av vård och omsorg att du inte längre kan bo kvar hemma, kan du ansöka om att få flytta till ett vård- och omsorgsboende. Här hittar du de drygt 60 vård- och omsorgsboenden som finns i Göteborg.

Ansök om lägenhet på vård- och omsorgsboende

Du kan ansöka om en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende när du behöver mer omsorg än vad du kan få hemma. Här ansöker du och får reda på vad som gäller.

Väntetider och erbjudande om vård- och omsorgsboende

När du har fått ett beslut om rätt till vård- och omsorgsboende försöker vi så snart som möjligt hitta ett boende som passar dina behov. Vi försöker alltid ta hänsyn till dina önskemål.

Flytten till vård- och omsorgsboendet

När du fått en lägenhet och bestämt dig för att flytta, kommer säkert många frågor upp. Här beskriver vi det viktigaste du bör tänka på inför flytten.

Sökande från en annan kommun

Du kan ansöka om lägenhet på ett vård- och omsorgsboende i Göteborg även om du i dagsläget bor i en annan kommun.