Seniorboende

Seniorboende är ett bekvämt boende för vuxna som består av vanliga lägenheter där man måste ha en viss ålder för att kunna hyra eller köpa. Ofta har seniorboenden god tillgänglighet som låga trösklar, rymlig hiss, funktionella badrum, gemensamhetslokal och nära till service och kollektivtrafik.

En vanlig nedre ålder för seniorboende är 55 år. En övre ålder för att få flytta in förekommer. De finns både som hyres- och bostadsrätter.

Guide över boendealternativ i Göteborg

Det finns en guide över seniorboende, gemenskapsboende och trygghetsboende i Göteborg från 2014. Den innehåller även information om vikten av att registrera sig på Boplats Göteborg om man planerar att byta bostad. Guiden har tagits fram av Senior Göteborg (Göteborgs Stads utvecklingscenter för äldrefrågor) och Boplats Göteborg i samarbete med fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Den ska ge en samlad bild av utbudet men också visa att boendealternativen kan se ut på många olika sätt. En del fastighetsägare satsar på trygghet, andra på tillgänglighet, vissa startar vid 50 år, andra vid 55, några är hyresrätt och andra bostadsrätt.

Magasin om hur det är att bo i senior-, gemenskaps- och trygghetsboende

I magasinet Bo bekvämt hemma hittar du reportage om hur det är att bo i senior-, gemenskaps- och trygghetsboende. Du får också tips på hur du kan förbättra ditt hem och praktisk information om stadens olika tjänster. Magasinet ska stimulera göteborgaren till att börja reflektera över sitt boende och vänder sig även till vänner och anhöriga.