Äldreboende - Sökande från annan kommun

Det kanske skulle underlätta mycket för dig och dina anhöriga om du bodde i Göteborg. Du kan ansöka om lägenhet på ett äldreboende i Göteborg även om du i dagsläget bor i en annan kommun.

  Information och regler

  Vi behandlar din ansökan som alla andra

  Söker du från en annan kommun behandlar vi din ansökan på samma sätt som om du skulle bo i Göteborg. Det betyder att när du har fått ett beslut om rätt till äldreboende försöker vi så snart som möjligt hitta ett boende som passar dina behov. Vi försöker alltid ta hänsyn till dina önskemål.

  Dina önskemål

  Du kan ha önskemål om en specifik stadsdel eller ett speciellt boende, men det är inte säkert att du får en lägenhet där du önskar. Din partner kan söka tillsammans med dig, även om hon eller han inte själv har behov av ett äldreboende.

  Du som vill söka ett äldreboende i en annan kommun än Göteborg

  Vill du ansöka om äldreboende i någon annan kommun så ska du vända dig till den kommunen dit du vill flytta.

   Så här ansöker du som bor i en annan kommun än Göteborg

   Ansök på webben

   Ansök om lägenhet på äldreboende

   Länken ovan går till en e-tjänst. För att använda den behöver du ingen e-legitimation. En biståndshandläggare kommer att utreda ditt behov av lägenhet på ett äldreboende och även ta kontakt med din nuvarande hemkommun.

   Ansök via blankett

   Om du inte vill använda e-tjänsten kan du fylla i och skicka in blanketten Ansökan om äldreboende - sökande från annan kommun

   En biståndshandläggare kommer att utreda ditt behov av lägenhet på ett äldreboende och även ta kontakt med din nuvarande hemkommun.

   Tietoa Suomeksi/Information på finska

   Jos haet huoneistoa, mutta et asu Göteborgissa