Läger för seniorer

Du som är ensamstående i åldern 65 år och uppåt och även du som vårdar, hjälper eller stöttar närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat. Vi håller till på våra gårdar Stora Färgen i Alingsås och Tyringegården i Hindås.

Göteborgs Stad har flera fina lägergårdar. De används året om under helger och skollov till lägerverksamhet för skolungdom och unga vuxna. På vardagarna kan du som är äldre, och som bor i Göteborg, vistas några dagar på två av dem, Stora Färgen i Alingsås och Tyringegården i Hindås.

Du som inte tillhör någon av kategorierna ”Ensamstående 65+” eller ”Senior som vårdar, hjälper eller stöttar en närstående” kan endast erbjudas lägerdagar i mån av plats.

För att kunna vara med på seniorläger måste du själv kunna klara av alla dina personliga omsorger. Det finns hiss på Tyringegården. Det finns däremot inte hiss på Stora Färgen, så där måste du klara av att gå i trappor. Du kan läsa mer och se foton i broschyren Information om seniordagar på lägergård

Det här händer på seniordagarna

Tillsammans gör vi roliga aktiviteter varje dag: allt från quiz till fiske till skogspromenader. Självklart är det frivilligt att delta i aktiviteterna!

Det finns även gott om utrymme för dig som deltagare att komma med egna initiativ och önskemål. Exempel på aktiviteter kan vara sång, musik, sällskapsspel, bada bastu, spela boule och mycket annat. Det brukar bli många skratt!

Så fungerar seniorlägren

Varje läger är tre dygn. Det är helpension, så både kost och logi ingår. Vi äter tillsammans. En kock lagar maten.

Alla kan få enkelrum. Övernattning är frivilligt – vill du hellre sova hemma så går det bra.

Det finns personal med på lägren hela tiden: en kock och två aktivitetsledare. Personalen håller i det övergripande programmet. Alla aktiviteter är frivilliga. Du som till exempel vill vila eller sitta och prata i lugn och ro har alltid möjlighet att göra detta.

Praktiska detaljer

  • Du tar själv med sänglinne, handdukar och egna hygienartiklar. Kudde och täcke finns.
  • Deltagaravgiften är 100 kronor per dygn för mat, logi och aktiviteter. Lägerverksamheten sänder inbetalningskort hem till dig efter lägret.
  • Stora Färgen har plats för 30 deltagare och Tyringegården 20 deltagare på varje läger.
  • Transport till och från lägergården ingår inte i avgiften.

Så reser du till gårdarna

Transport till och från lägergården ingår inte i avgiften.

Du som ska till Stora Färgen i Alingsås och inte har möjlighet att ta dig dit själv kan åka med vår lägerbuss. Bussen avgår från vårt kontor på  Bagaregårdsgatan 2. Resa till och från lägret kostar 200 kronor. Vi skickar inbetalningskort för resan till dig efter lägret.

Du som ska till Tyringegården i Hindås kan du ta pendeltåget från Göteborg till Hindås. Vår personal möter då upp på Hindås station och erbjuder transport upp till lägergården.

Så här ansöker du

Du gör din intresseansökan på Lägerverksamhetens blankett. 

Blanketten skaffar du så här:

Skicka blanketten till Lägerverksamheten

Skicka den ifyllda blanketten till Lägerverksamheten per post. Du kan också mejla blanketten som du har laddat ner eller scannat in på datorn.

Så får du veta om du kommit med

Lägerverksamheten kontaktar dig som har fått en plats till seniordagarna.