Läger för seniorer

Du som är ensamstående i åldern 65 år och uppåt och även du som vårdar, hjälper eller stöttar närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat. Vi håller till på våra gårdar Stora Färgen i Alingsås och Tyringegården i Hindås.

Göteborgs Stad har flera fina lägergårdar. De används året om under helger och skollov till lägerverksamhet för skolungdom och unga vuxna. På vardagarna kan du som är äldre och som bor i Göteborg vistas några dagar på två av gårdarna, Stora Färgen i Alingsås och Tyringegården i Hindås.

Ett seniorläger vänder sig i första hand till dig som är ensamstående. Par är välkomna i mån av plats. Först till kvarn gäller vilket betyder att du som ansöker hamnar i turordning efter anmälningsdatum.

För att kunna vara med på seniorläger måste du själv kunna klara av alla dina personliga omsorger. Det finns hiss på Tyringegården. Det finns inte hiss på Stora Färgen, där måste du klara av att gå i trappor. 

Det här händer på seniordagarna

Tillsammans gör vi roliga aktiviteter varje dag. Till exempel quiz, fiske och skogspromenader. Självklart är det frivilligt att delta i aktiviteterna!

Det finns även gott om utrymme för dig som deltagare att komma med egna initiativ och önskemål. Exempel på aktiviteter kan vara sång, musik, sällskapsspel, bada bastu, spela boule och mycket annat. Det brukar bli många skratt!

Så fungerar seniorlägren

Varje läger är tre dygn, kost och logi ingår. Vi äter tillsammans och en kock lagar maten.

Alla kan få enkelrum. Övernattning är frivilligt, vill du hellre sova hemma så går det bra.

Det finns personal på lägren hela tiden, en kock och två aktivitetsledare. Personalen håller i det övergripande programmet. Alla aktiviteter är frivilliga. 

Praktiska detaljer

  • Du tar själv med sänglinne, handdukar och egna hygienartiklar. Kudde och täcke finns.
  • Deltagaravgiften är 100 kronor per dygn för mat, logi och aktiviteter. Lägerverksamheten sänder inbetalningskort hem till dig efter lägret.
  • Stora Färgen har plats för 30 deltagare och Tyringegården 20 deltagare på varje läger.
  • Transport till och från lägergården ingår inte i avgiften.

Så reser du till gårdarna

Transport till och från lägergården ingår inte i avgiften.

Du som ska till Stora Färgen i Alingsås och inte har möjlighet att ta dig dit själv kan åka med vår lägerbuss. Bussen avgår från XXX. Resa till och från lägret kostar 200 kronor. Vi skickar inbetalningskort för resan till dig efter lägret.

Du som ska till Tyringegården i Hindås kan ta pendeltåget från Göteborg till Hindås. Vår personal möter då upp på Hindås station och erbjuder transport upp till lägergården.

Så här ansöker du

Vi tar inte emot några ansökningar för tillfället.

Skicka blanketten till Lägerverksamheten

Skicka den ifyllda blanketten till Lägerverksamheten per post. Du kan också mejla blanketten som du har laddat ner eller scannat in på datorn.

Så får du veta om du kommit med

Lägerverksamheten kontaktar dig som har fått en plats till seniordagarna.