Träffpunkter och verksamhet för äldre

I Göteborg finns olika möjligheter till rörelse och umgänge för dig som äldre. Här hittar du mötesplatser, lägerverksamhet och aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna.

Hitta träffpunkter för äldre

På träffpunkterna kan du delta i aktiviteter, ta en fika och få sällskap av andra. Det finns många träffpunkter runt om i Göteborg – här kan du hitta en nära dig.

Hitta dagverksamhet

Dagverksamheterna erbjuder social samvaro och vänder sig till dig som bor kvar hemma. Det finns dagverksamhet med både somatisk- och demensinriktning. För att delta behövs ett biståndsbeslut.

Restauranger för äldre

Vill du ha någon att dela dina måltider med? Det finns flera kommunala restauranger runt om i staden som vänder sig speciellt till dig som är äldre.

Läger för seniorer

Du som är ensamstående i åldern 65 år och uppåt och även du som vårdar, hjälper eller stöttar närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat. Vi håller till på våra gårdar Stora Färgen i Alingsås och Tyringegården i Hindås.

Hitta hälsorådgivning

Det finns flera ställen runt om i Göteborg som erbjuder hälsofrämjande aktiviteter samt inspiration, stöd och information för en bättre hälsa. Här finns kurser, föreläsningar, gruppträning och sociala aktiviteter. Allt är kostnadsfritt.

Hitta aktiviteter

I kalendariet hittar du aktiviteter för alla åldrar inom kultur, fritid, idrott och hälsa, politik och samhälle. Här finns ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Allt från medborgardialoger, föreläsningar och bokcirklar till yoga, promenadgrupper eller balansträning.