Mötesplatser och verksamheter för seniorer

I Göteborg finns olika möjligheter till rörelse och umgänge för dig som äldre. Här hittar du mötesplatser, lägerverksamhet och aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna.

Hitta mötesplatser för seniorer

På stadens mötesplatser för seniorer har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Hitta dagverksamhet

Dagverksamhet finns för dig som är 65 år eller äldre och lever med en demenssjukdom, har haft stroke eller har behov av social samvaro.

Hitta restauranger

Det finns flera kommunala restauranger runt om i staden som vänder sig speciellt till dig som är äldre. Restaurangerna är öppna för allmänheten och de flesta ligger på eller i anslutning till ett äldreboende.

Läger för seniorer

Du som är ensamstående i åldern 65 år och uppåt och även du som vårdar, hjälper eller stöttar en närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat. Vi håller till på Tyringegården i Hindås.

Hitta hälsorådgivning

Det finns flera ställen runt om i Göteborg som erbjuder hälsofrämjande aktiviteter samt inspiration, stöd och information för en bättre hälsa. Här finns kurser, föreläsningar, gruppträning och sociala aktiviteter. Allt är kostnadsfritt.

Hitta aktiviteter

I kalendariet hittar du aktiviteter för alla åldrar inom kultur, fritid, idrott och hälsa, politik och samhälle. Här finns ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Allt från medborgardialoger, föreläsningar och bokcirklar till yoga, promenadgrupper eller balansträning.