Göteborgs Stad

Självservice, e-tjänster

Ansök till förskoleklass

Om ditt barn fyller sex år under 2019 ska du ansöka om en plats i förskoleklass för hösten 2019.

Ansök här

Aktuellt

Frågor och svar om Rain Gothenburg

Jubileumssatsningen Rain Gothenburg ingår i Göteborgs Stads fyrahundraårsfirande 2021. Men satsningen ser längre än så och innebär mer långsiktiga lösningar för de problem med regn, skyfall och översvämningar som Göteborg står inför. Här får du svar på några av frågorna om Rain Gothenburg.

På söndagen den 25 november behöver vi utföra underhållsarbete på goteborg.se. Det innebär att webbplatsen kommer att ha kortare avbrott och störningar för besökare ungefär mellan kl 8-15.

Satsning på stadens gångbanor

Har du synpunkter på gångbanorna i stadsdelen? Trafikkontoret satsar nu på stadens gångbanor och vill ha dina synpunkter på var det behövs förstärkning, eller till och med en ny gångbana. Göteborg vill vara en gångvänlig stad. För att nå målet behöver stadens miljöer fungera så bra som möjligt för så många som möjligt. Var med och påverka!

Försening av ny taxa och ersättningsmodell inom hemtjänsten, investeringsbeslut för ultrafilter och dricksvattenkemikalieanläggning på Alelyckans vattenverk och åtgärder att öka brukarnas delaktighet och inflytande i boende med särskild service var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om på mötet. Här kan du läsa fler beslut.

Kalendarium

I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Har du lust att delta i en bokcirkel? Vill du läsa en bok och sedan samtala om den med andra? Stadsbiblioteket och många av stadsdelsbiblioteken erbjuder bokcirklar av olika slag och på flera språk, lättläst och för alla åldrar. Ta reda på vilken bokcirkel som passar just dig!

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

GreenhackGbg

Extern webbplats

Val 2018