Göteborgs Stad

Turist i Göteborg

På goteborg.com, Göteborgs officiella besöksguide, hittar du allt du behöver för att få en upplevelsefylld sommar i Göteborg.

Var mycket försiktig vid eldning och grillning

Värmen ser ut att hålla i sig några dagar och brandrisken är mycket stor. Räddningstjänsten avråder därför starkt från att göra upp eld i skog och mark.

Flera ansökningar, anmälningar och liknande kan du utföra själv med hjälp av stadens digitala tjänster.

Logga in med e-legitimation såsom BankID för att komma åt dina pågående abonnemang eller ärenden inom en rad olika tjänster från Göteborgs Stad.

Aktuellt

Vasabron är öppen igen

Publicerad 15 juli 2019

Idag öppnas nygamla Vasabron över Vallgraven in till Grönsakstorget i centrala Göteborg igen. Den öppnas för alla trafikslag, med undantag av spårvagnarna som kommer att börja rulla över bron igen när Västtrafik byter tidtabell 19 augusti.

Sjöfartsmuseets stadsvandringar

Publicerad 1 juli 2019

Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt men vi kommer att dyka upp på olika ställen i stan. Kom och var med på några av våra stadsvandringar!

Så gick skolvalet i Göteborg

Publicerad 25 juni 2019

Ungefär 12 000 barn och elever omfattades av skolvalet inför hösten 2019. Nu kan vi visa hur många som sökte i olika delar av staden och hur många som fick platser på grundskolorna de önskade.

Kalendarium

Nu är det sommarlov och i år finns det många roliga aktiviteter att delta i. Vissa aktiviteter behöver du föranmäla dig till och andra är det bara att komma till.
Kulturupplevelser med fri entré.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!

Övriga externa och interna kanaler

Anslagstavla

Extern webbplats

Vårt Göteborg

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Stadsutveckling Göteborg

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

Göteborg 400 år 2021

Extern webbplats

City of Gothenburg

Extern webbplats

Företagslotsen - Tillstånd och regler

Extern webbplats

GreenhackGbg