Göteborgs Stad

Vill du arbeta som röstmottagare?

Nu söker vi dig som vill göra en insats och arbeta som röstmottagare i Göteborg vid EU-valet den 26 maj.

Självservice, e-tjänster

Nu kan du välja utförare inom daglig verksamhet

Nu kan du, som har beslut om daglig verksamhet enligt LSS, välja antingen Göteborgs Stad som utförare eller någon av de privata aktörer som staden godkänt och tecknat avtal med.

Så väljer du daglig verksamhet

Aktuellt

Beslutat på kommunstyrelsen 13 mars 2019

Publicerad 14 mars 2019

Inriktningsbeslut för stadsutveckling på Backaplan, detaljplan för vård och bostäder vid Fjordvägen i Askim och ansökan om att Göteborg ska bli en UNESCO City of Literature var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 13 mars. Här kan du läsa fler beslut.

Dricksvattnet kan lukta annorlunda 11 - 18 mars

Publicerad 11 mars 2019

Ditt dricksvatten kan lukta annorlunda under perioden 11 - 18 mars. Detta beror på ett underhållsarbete på Lackarebäcks vattenverk som innebär att naturliga luktämnen från vattnet inte tas bort i lika hög grad som vanligt. Vattnets kvalitet i övrigt påverkas inte.

Hur och när vi sopar rent efter vintern

Publicerad 5 mars 2019

Trafikkontoret beräknar att vintersäsongen varar mellan den 15 oktober till den 15 april. Här beskriver vi när vi sopar rent i staden.

Alla våra gym ska vara dopningsfria!

Publicerad 5 mars 2019

Torsdag den 7 mars diplomeras alla Idrott & förenings gym för att vi aktivt tar ställning mot dopning. All personal på våra gym utbildas i metoden ”100% ren hårdträning”.

Kalendarium

I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Har du lust att delta i en bokcirkel? Vill du läsa en bok och sedan samtala om den med andra? Stadsbiblioteket och många av stadsdelsbiblioteken erbjuder bokcirklar av olika slag och på flera språk, lättläst och för alla åldrar. Ta reda på vilken bokcirkel som passar just dig!

Övriga externa och interna kanaler

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

GreenhackGbg