Göteborgs Stad

Turist i Göteborg

På goteborg.com, Göteborgs officiella besöksguide, hittar du allt du behöver för att få en upplevelsefylld sommar i Göteborg.

Flera ansökningar, anmälningar och liknande kan du utföra själv med hjälp av stadens digitala tjänster.

Logga in med e-legitimation såsom BankID för att komma åt dina pågående abonnemang eller ärenden inom en rad olika tjänster från Göteborgs Stad.

Aktuellt

Upprustning Brunnsparken

Publicerad 11 augusti 2019

Det ska skapas mer öppna ytor med fler sittplatser, utföras nyplantering och göra parken bättre upplyst. Parken kommer även att öppnas upp genom trädfällning, men bevarandevärda träd sparas.

Förvaltare anmäls för förskingring

Publicerad 31 juli 2019

Göteborgs Stad har polisanmält en kommunalt anställd förvaltare för förskingring. Förvaltaren misstänks ha använt minst 14 000 kronor av sina huvudmäns medel för egen räkning.

Vasabron är öppen igen

Publicerad 15 juli 2019

Idag öppnas nygamla Vasabron över Vallgraven in till Grönsakstorget i centrala Göteborg igen. Den öppnas för alla trafikslag, med undantag av spårvagnarna som kommer att börja rulla över bron igen när Västtrafik byter tidtabell 19 augusti.

Sjöfartsmuseets stadsvandringar

Publicerad 1 juli 2019

Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt men vi kommer att dyka upp på olika ställen i stan. Kom och var med på några av våra stadsvandringar!

Kalendarium

Kom till utegymmet och få gratis tips och råd om träning av instruktörer/personliga tränare på plats. Alla är välkomna.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.

Övriga externa och interna kanaler

Anslagstavla

Extern webbplats

Vårt Göteborg

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Stadsutveckling Göteborg

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

Göteborg 400 år 2021

Extern webbplats

City of Gothenburg

Extern webbplats

Företagslotsen - Tillstånd och regler

Extern webbplats

GreenhackGbg