Göteborgs Stad

Göteborgsförslaget fyller tre år

Sedan januari 2017 har Göteborgsförslaget varit ett sätt att lämna förslag på hur Göteborg kan bli en bättre stad. Har du en god idé? Lämna ett Göteborgsförslag!

Bjud din kompis på träningsvärk i en hel vecka

20-26 januari är det Hälsoveckan, massor av roliga och enkla aktiviteter på stadens friskvårdsanläggningar - helt gratis.

Så här ska Göteborg växa

Göteborg har inlett sitt största utvecklingssprång i modern historia. Staden ska växa med nära en tredjedel till 2035.

Flera ansökningar, anmälningar och liknande kan du utföra själv med hjälp av stadens digitala tjänster.

Logga in med e-legitimation såsom BankID för att komma åt dina pågående abonnemang eller ärenden inom en rad olika tjänster från Göteborgs Stad.

Aktuellt

Beslutat på kommunstyrelsen 15 januari 2020

Publicerad 16 januari 2020

Göteborgs Stads plan för barn- och ungkultur, reviderade riktlinjer för Göteborgsförslaget och strukturerad samverkan med Skatteverkets bosättningskontroll var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om på mötet. Här kan du läsa fler beslut.

Nya avgifter för färdtjänstresor 2020

Publicerad 14 januari 2020

Den 1 januari höjdes avgifterna för färdtjänstresor. Beslut om prisändringar tas av politikerna i trafiknämnden.

Beslutat på kommunstyrelsen 11 december 2019

Publicerad 11 december 2019

Redovisning av inkomna Göteborgsförslag, rutiner för samråd vid hotsituationer och polisanmälan och uppföljning av trygghetsfrämjande och brottsförebyggande program var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om på mötet. Här kan du läsa fler beslut.

Har du problem med alkohol, droger eller spel om pengar? Det finns hjälp att få

Publicerad 26 november 2019

Respons alkoholrådgivning, Behandlingsgruppen och Spelberoendeteamet är samtalsmottagningar för dig som har alkohol-, drog- eller spelproblem. I vår nya rapport får du reda på mer om vårt stöd och viktigast - att samtalen hjälper de allra flesta vi möter!

Kalendarium

Den 20 till 26 januari är det hälsovecka på Dalheimers hus och på Idrott- och förenings alla anläggningar. Välkommen på föreläsningar, kulturevenemang och aktiviteter.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.

Övriga externa och interna kanaler

Anslagstavla

Extern webbplats

Vårt Göteborg

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Stadsutveckling Göteborg

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

Göteborg 400 år 2021

Extern webbplats

Företagslotsen - Tillstånd och regler

Extern webbplats

GreenhackGbg