Göteborgs Stad

Sportlovsaktiviteter

Det finns mycket roligt att hitta på för sportlovslediga barn och unga. Runt om i Göteborg ordnas massor av spännande aktiviteter hela sportlovet. Du kan till exempel spela teater, se på film eller besöka något av alla våra bibliotek.

Dags att söka semestervikariat

Vill du göra bra vardagar för göteborgarna i sommar och få uppskattning varje dag?

Sommarjobb för dig i gymnasiet

Du som går i årskurs ett på gymnasiet, eller årskurs två på vissa program, kan söka sommarjobb i Göteborgs stad. Ansökningsperioden är mellan 1 – 28 februari.

Flera ansökningar, anmälningar och liknande kan du utföra själv med hjälp av stadens digitala tjänster.

Logga in med e-legitimation såsom BankID för att komma åt dina pågående abonnemang eller ärenden inom en rad olika tjänster från Göteborgs Stad.

Aktuellt

SVT granskar den strukturella hemlösheten i Göteborgs Stad

Publicerad 12 februari 2020

Onsdagen den 12 februari sänder SVT:s Uppdrag Granskning ett program om strukturell hemlöshet. Innehållet i programmet bygger bland annat på intervjuer med tjänstepersoner i stadsdelsförvaltningarna och på fastighetskontoret i Göteborgs Stad om bosättningslagen och stadens rutin för nödbistånd till boende utan stöd.

Beslutat på kommunstyrelsen 5 februari 2020

Publicerad 5 februari 2020

Göteborgs Stads plan mot rasism, tid- och genomförande plan för omorganisationen av stadsdelarna och utredningen om ansvaret för stadens lantgårdar var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om på mötet. Här kan du läsa fler beslut.

Information med anledning av coronaviruset

Publicerad 31 januari 2020

Göteborgs stad följer händelseutvecklingen gällande coronaviruset. Här kan du se vart du ska vända dig om du har frågor.

Nya avgifter för färdtjänstresor 2020

Publicerad 14 januari 2020

Den 1 januari höjdes avgifterna för färdtjänstresor. Beslut om prisändringar tas av politikerna i trafiknämnden.

Kalendarium

Runt om i Göteborg ordnas massor av spännande aktiviteter hela sportlovet. Du kan till exempel spela teater, se på film eller besöka något av alla våra bibliotek.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.

Övriga externa och interna kanaler

Anslagstavla

Extern webbplats

Vårt Göteborg

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Stadsutveckling Göteborg

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

Göteborg 400 år 2021

Extern webbplats

Företagslotsen - Tillstånd och regler

Extern webbplats

GreenhackGbg