Till sidans huvudinnehåll

Relaterad information

Vy över bokmässan
Uppleva och göra

Göteborgs Stad på Bokmässan

På årets Bokmässa är förskoleförvaltningen, grundskoleförvaltningen och kulturförvaltningen på plats. Här hittar du mer information om det, samt ett kalendarium över de programpunkter där Göteborgs Stad deltar.

Stadsinfotavla
Omsorg och stöd

Bli mer digital

Känner du någon som får panik av teknik? Eller har du själv gått vilse i www? När digitaliseringen går fort är det lätt att hamna utanför, men i Göteborgs Stad finns det hjälp att få.

Åppleträd
Bygga, bo och leva hållbart

Lämna din fallfrukt på återvinningscentralen

Det bästa du kan göra med din frukt är att äta upp den. Det näst bästa är att lämna in fallfrukten på en återvinningscentral så omvandlas den till biogas och biogödsel.

Kvinnor som tränar på utegym.
Uppleva och göra

Träna gratis med instruktör i sex utegym

Under hösten kan du träna tillsammans med instruktör i sex av Göteborgs Stads utegym. Träningen är gratis, till för alla och ingen föranmälan krävs. För första gången finns instruktör på plats i utegymmet i Hisingsparken.

Aktuellt från Göteborgs Stad

Poseidon av Carl Milles, foto Hendrik Zeitler. Karin Boye av Peter Linde, foto Jan Dahlqvist. Skiss av Urd, Skuld och Verdandi - Nornornas port, Camilla Akraka och Linnéa Jonsson, kommande konstgestaltning för damfotboll.
Uppleva och göra 2023-09-22

Nu kan göteborgare föreslå ny konst till stadens offentliga miljöer

Nu öppnar en ny motionsomgång för Charles Felix Lindbergs donationsfond, där göteborgare kan föreslå platser som ska få en konstgestaltning, trädplantering eller parkanläggning. Motionsomgången är öppen till 1 februari 2024.

Stenbyggnad vid ett torg med en bronsstaty.
Kommun och politik 2023-09-20

Beslutat i kommunstyrelsen 2023-09-20

Detaljplan för överdäckning av Götaleden, uppföljning av Göteborgs Stads plan mot hemlöshet 2020-2022 samt remittering av förslag till Göteborgs Stads program för jämlika livsvillkor och jämlik hälsa 2024-2030 var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 20 september 2023. Här kan du läsa fler beslut.

Utropstecken
Kommun och politik 2023-09-04

Göteborgs Stads information med anledning av höjd terrorhotnivå

Den 17 augusti 2023 höjde säkerhetspolisen terrorhotnivån från förhöjt till ett högt hot. Bedömningen är att hotet kommer att fortgå under lång tid. Här kan du läsa om vad Göteborgs Stad gör, hitta länkar till andra myndigheter och tips om hur du kan hantera din och andras oro.

Nyheter från nättidningen Vårt Göteborg

De nominerande byggnaderna som kan få pris ur Per och Alma Olssons fond 2023.
Göteborg växer 2023-09-26

Sex byggnader till final i Årets bästa byggnadsverk

Fjällbo Park, Härlandatjärnskolan och den tidigare biografen Kaparen är tre av de sex nominerade till utmärkelsen Årets bästa byggnadsverk 2023.

Sverigefinska flagga
Kommun och politik 2023-09-20

Sverigefinska rådet söker två nya ledamöter

Nu söker Göteborgs Stads Sverigefinska råd två nya ledamöter för mandatperioden 2023-2026. Anmäl intresse senast 6 oktober.

Kvinna som står vid en diskbänk i mörker.
Kommun och politik 2023-09-18

Öva är temat på årets Beredskapsvecka

Krisberedskapsveckan har bytt namn till Beredskapsveckan men syftet är detsamma – att öka människors motståndskraft inför kriser och krig. I år är temat Öva!. Det är dags att gå från tanke till handling genom att öva på det vi har kunskap om.

Evenemang i Göteborg

Illustration: man som sjunger

Det händer i Göteborg idag

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du våra aktiviteter i hela staden. Här hittar du vad som händer idag. Nästan allt är gratis.

Fyrverkerier över ett fullsatt Ullevi.

Evenemangskalendern

I evenemangskalendern hos goteborg.com hittar du ett rikt urval av evenemang på scener, arenor, parker och besöksmål i Göteborg med omnejd.

Göteborgssymboler på Hisingsbron

Jubileumskalendariet

I Jubileumskalendariet hittar du aktiviteter och evenemang som sker i samband med Göteborgs 400-årsjubileum.

Relaterad information

Farligt avfallsbilen

Farligt avfallbilens hösttur

Du kan lämna ditt farliga avfall och mindre el- och elektronikprodukter till farligt avfallbilen. Här finns höstens tider.

Två personer som pratar teckenspråk.
Omsorg och stöd

Hitta medborgarkontor

På medborgarkontoren får du hjälp att hitta rätt bland verksamheterna i Göteborgs Stad eller veta vilken myndighet du kan vända dig till i ett ärende.

Förskolebarn som äter mellanmål ute.
Förskola och utbildning

Ansök till förskola här!

Du kan ansöka om en plats på förskola eller i familjedaghem tidigast sex månader innan ditt barn behöver platsen. Barnet kan få en plats tidigast från ett års ålder.

Barn framför nybyggda hus
Göteborg växer

Se hur Göteborg växer

Nu har stadsutvecklingswebben flyttat in på goteborg.se. Följ hur Göteborg utvecklas här.

${loading}