Göteborgs Stad

Information med anledning av covid-19

Göteborgs Stad följer händelseutvecklingen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här hittar du information om hur vi jobbar med coronaviruset, hur det påverkar våra verksamheter och vilka åtgärder vi vidtar.

Flera ansökningar, anmälningar och liknande kan du utföra själv med hjälp av stadens digitala tjänster.

Logga in med e-legitimation såsom BankID för att komma åt dina pågående abonnemang eller ärenden inom en rad olika tjänster från Göteborgs Stad.

Aktuellt

Tillstånd för uteserveringar tidigareläggs

Publicerad 20 mars 2020

Byggnadsnämnden har fattat ett beslut som möjliggör att uteserveringar får uppföras från och med den 19 mars, istället för från den 1 april. Syftet är att underlätta för företag inom restaurangbranschen, som drabbas hårt av minskat kundunderlag som följd av coronaviruset.

Beslutat på kommunstyrelsen 25 mars 2020

Publicerad 26 mars 2020

Fortsatt utveckling av Skeppsbron, detaljplan för stadsutveckling vid Olof Asklunds gata i Högsbo och rapport om livsvillkoren för personer med funktionsnedsättning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om på mötet. Här kan du läsa fler beslut.

Bemanning av lekplatser blir kvar

Publicerad 12 mars 2020

I budget 2020 beslutade kommunfullmäktige att ta bort bemanningen på fyra av de fem lekplatser som har personal på plats idag; lekplatserna Actionparken i Centrum, Plikta i Majorna Linné, Positivet i Askim-Frölunda-Högsbo och Bygglekplatsen på Västra Hisingen.

Nu är den nya Lärvuxkatalogen här

Publicerad 12 mars 2020

I kurskatalogen kan du läsa om våra utbildningar och kurser. Det finns massa spännande som man kan läsa. Engelska, samhällskunskap, sällskapsdjur, mediaproduktion, hälsa och många fler kurser.

Kalendarium

I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Har du lust att delta i en bokcirkel? Vill du läsa en bok och sedan samtala om den med andra? Stadsbiblioteket och många av stadsdelsbiblioteken erbjuder bokcirklar av olika slag och på flera språk, lättläst och för alla åldrar. Ta reda på vilken bokcirkel som passar just dig!

Övriga externa och interna kanaler

Anslagstavla

Extern webbplats

Vårt Göteborg

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Stadsutveckling Göteborg

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

Göteborg 400 år 2021

Extern webbplats

Företagslotsen - Tillstånd och regler

Extern webbplats

GreenhackGbg