Göteborgs Stad

Upplev Julstaden

Upptäck oförglömliga ögonblick i en stad där du tar in julen med alla sinnen. I Julstaden Göteborg finns julstämning så att det räcker till alla.

Sök skola fram till den 15 december

Du som vårdnadshavare kan önska vilka skolenheter du helst vill att ditt barn ska gå i. Det gäller från förskoleklass till och med årskurs 9.

Boka resa med färdtjänst till julfirandet

Behöver du åka färdtjänst till julfirandet? I år öppnar julbokningen 10 december och håller öppet till 20 december. Då kan du ringa och boka dina julresor på telefon 031-41 96 65. Bokningen har öppet vardagar kl 9-17.

Flera ansökningar, anmälningar och liknande kan du utföra själv med hjälp av stadens digitala tjänster.

Logga in med e-legitimation såsom BankID för att komma åt dina pågående abonnemang eller ärenden inom en rad olika tjänster från Göteborgs Stad.

Aktuellt

Beslutat på kommunstyrelsen 11 december 2019

Publicerad 11 december 2019

Redovisning av inkomna Göteborgsförslag, rutiner för samråd vid hotsituationer och polisanmälan och uppföljning av trygghetsfrämjande och brottsförebyggande program var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om på mötet. Här kan du läsa fler beslut.

Har du problem med alkohol, droger eller spel om pengar? Det finns hjälp att få

Publicerad 26 november 2019

Respons alkoholrådgivning, Behandlingsgruppen och Spelberoendeteamet är samtalsmottagningar för dig som har alkohol-, drog- eller spelproblem. I vår nya rapport får du reda på mer om vårt stöd och viktigast - att samtalen hjälper de allra flesta vi möter!

Skolans största utmaning - bristen på behöriga lärare

Publicerad 21 november 2019

Redan idag saknas det många utbildade lärare i Göteborg. I hela landet saknas flera tusen lärare och det kommer inte att bli bättre under åren som kommer när många lärare går i pension.

Två vardagshjältar prisas av Göteborgs Stad

Publicerad 21 november 2019

Med frivilligorganisationen Agape och som polis har Matilda Brinck-Larsen och Christer Melvinsson gjort goda gärningar utöver det vanliga. De belönas därför med Göteborgs Stads utmärkelse Vardagshjälte som i år delas ut för tredje året i rad.

Kalendarium

Att gå på julmarknad i Göteborg är både roligt och stämningsfullt. Ta med vänner och bekanta och få julstämning.
Här har vi samlat spännande aktiviteter som du kan göra på jullovet.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!

Övriga externa och interna kanaler

Anslagstavla

Extern webbplats

Vårt Göteborg

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Stadsutveckling Göteborg

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

Göteborg 400 år 2021

Extern webbplats

Företagslotsen - Tillstånd och regler

Extern webbplats

GreenhackGbg