Göteborgs Stad

Covid-19: Vill du skänka skyddsutrustning?

Många vill göra vad de kan för att hjälpa till i arbetet för att minska smittspridningen av covid-19 och det är Göteborgs Stad väldigt tacksamma för. Så här kontaktar du Göteborgs Stad bäst om du har utrustning att erbjuda och lämna in.

Flera ansökningar, anmälningar och liknande kan du utföra själv med hjälp av stadens digitala tjänster.

Logga in med e-legitimation såsom BankID för att komma åt dina pågående abonnemang eller ärenden inom en rad olika tjänster från Göteborgs Stad.

Aktuellt

Elev knivskuren nära skola i Östra Göteborg

Publicerad 31 mars 2020

På eftermiddagen måndag den 30 mars blev en elev i årskurs sex knivskuren nära en skola i Östra Göteborg. Stadsdelens krisstödsteam är på plats på skolan. Grundskoleförvaltningen samarbetar med stadsdelen och Polisen.

Serviceunderhåll på goteborg.se 5 april

Publicerad 30 mars 2020

På söndag 5 april behöver vi utföra underhållsarbete på goteborg.se för att förbättra webbplatsen för dig.

Nu sopar vi bort vinterns grus

Publicerad 30 mars 2020

Trafikkontoret har börjat sopa gång- och cykelbanor, gator och torg rena från vinterns grus.

Tillstånd för uteserveringar tidigareläggs

Publicerad 20 mars 2020

Byggnadsnämnden har fattat ett beslut som möjliggör att uteserveringar får uppföras från och med den 19 mars, istället för från den 1 april. Syftet är att underlätta för företag inom restaurangbranschen, som drabbas hårt av minskat kundunderlag som följd av coronaviruset.

Kalendarium

I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Har du lust att delta i en bokcirkel? Vill du läsa en bok och sedan samtala om den med andra? Stadsbiblioteket och många av stadsdelsbiblioteken erbjuder bokcirklar av olika slag och på flera språk, lättläst och för alla åldrar. Ta reda på vilken bokcirkel som passar just dig!

Övriga externa och interna kanaler

Anslagstavla

Extern webbplats

Vårt Göteborg

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Stadsutveckling Göteborg

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

Göteborg 400 år 2021

Extern webbplats

Företagslotsen - Tillstånd och regler

Extern webbplats

GreenhackGbg