Göteborgs Stad

Covid-19: Vill du skänka skyddsutrustning?

Göteborgs Stads tar tacksamt emot skyddsutrustning som inte används. Så här kontaktar du Göteborgs Stad bäst om du har utrustning att erbjuda och lämna in.

Flera ansökningar, anmälningar och liknande kan du utföra själv med hjälp av stadens digitala tjänster.

Logga in med e-legitimation såsom BankID för att komma åt dina pågående abonnemang eller ärenden inom en rad olika tjänster från Göteborgs Stad.

Aktuellt

Kommunfullmäktiges möte 16 april 2020

Publicerad 8 april 2020

Göteborgs kommunfullmäktige sammanträder i Börsen, Gustaf Adolfs Torg 5, torsdag 16 april 2020 med start kl 15.

Snart är alla skolplaceringar för hösten 2020 är klara

Publicerad 7 april 2020

Snart har alla elever som ska börja förskoleklass eller ny skolenhet inom grundskolan hösten 2020 fått en skolplats. Inom kort får vårdnadshavare veta i vilken skola deras barn har fått en plats.

Elev avliden

Publicerad 1 april 2020

Klockan två i eftermiddags fick vi reda på att eleven som blev knivskuren i närheten av Utmarksskolan i måndags har avlidit.

Hur förändrar en kris våra vanor i staden?

Publicerad 31 mars 2020

Många drabbas hårt på olika sätt till följd av nya coronaviruset. Med hjälp av en webbenkät vill nu Kungliga Tekniska högskolan, KTH, och Göteborgs Stad bättre förstå hur staden fungerar i en krissituation.

Kalendarium

I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Har du lust att delta i en bokcirkel? Vill du läsa en bok och sedan samtala om den med andra? Stadsbiblioteket och många av stadsdelsbiblioteken erbjuder bokcirklar av olika slag och på flera språk, lättläst och för alla åldrar. Ta reda på vilken bokcirkel som passar just dig!

Övriga externa och interna kanaler

Anslagstavla

Extern webbplats

Vårt Göteborg

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Stadsutveckling Göteborg

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

Göteborg 400 år 2021

Extern webbplats

Företagslotsen - Tillstånd och regler

Extern webbplats

GreenhackGbg