Torslandaskolan F-6 flyttar till paviljonger i väntan på ny skola

Fotograf: Asbjörn Hanssen

Publicerad 16 juli 2020

Torslandaskolan F-5 ska rivas. Hösten 2022 ska en ny skola finnas på plats. Under tiden ska cirka 350 elever och 45 medarbetare vara i paviljonger vid Torslandavallen och i gamla Österödskolan F-3. Och i slutet av juni stod skolan mitt i flytten.

Vid den nya skolan, alltså när de flyttat tillbaka till de nybyggda, fasta lokalerna ska miljön ute och inne bidra till att eleverna får mer kunskap om vattnets kretslopp. De ska få hjälp att förstå nederbörd, vattendrag, grundvattennivå, uttorkning och infiltration.

I samband med förändringen blir skolan en F-6 skola. Österödskolan F-3 läggs ner och eleverna ska gå i den nya skolenheten Torslandaskolan F-6. Grannen Torslandaskolan 6-9 blir Torslandaskolan 7-9.

— Nu har vi bara 100 kartonger kvar att packa. 700 kartonger är packade och klara att flyttas, säger Amanda Reneland, intendent på Torslandaskolan F-5.

Hon och rektor Marie Blomstrand har tagit en paus i flytten för att se om planeringen går som den ska. På väggen ser vi deras planering på stor skärm. Planeringen kan medarbetarna se i sina datorer.

— Alla tycker det ska bli ett lyft att komma till paviljongerna, säger Marie Blomstrand.

Hon berömmer sina medarbetare för hur de tagit ansvar för det extra arbetet med gott humör

— Det gäller att vara tydlig, att alla kan se vad vi gör och vad vi har kvar att packa, fortsätter hon.

De två ger beröm till Svartedalsskolan som också flyttar in i ny skola under sommaren. De har fått många tips om vad de ska tänka på. Men inte minst har de fått möbler till paviljongerna så att de kan ha nya möbler på plats när de flyttar in i sin nya skola.

— Fritidshemmet är ju fortfarande i gång. De packar och har verksamhet samtidigt. I går var det en medarbetare som sa det var som att packa inför semester. Du har packat klart, men plötsligt är det något du eller en kollega behöver och måste packa upp igen, säger Marie Blomstrand med ett leende.