Många verksamheter håller fortsatt stängt för att minska spridningen av Covid-19

Senast uppdaterad: 24 november 2020 klockan 15:48 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Stadsbiblioteket, museer och kulturhus, simhallar, träffpunkter för äldre och öppen förskoleverksamhet till exempel, har tillfälligt stängt. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19

Dags att fundera på julresa med riksfärdtjänst?

Publicerad 19 oktober 2020

Om du planerar att fira jul eller nyår utanför Göteborgs färdtjänstområde kan det vara aktuellt att ansöka om riksfärdtjänst. Inför jul är det extra viktigt att vara ute i god tid med din ansökan eftersom det är många som reser dagarna runt jul.

Håll dig uppdaterad om folkhälsomyndighetens rekommendationer 

Om du planerar att resa i jul, håll dig uppdaterad kring Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av coronapandemin. Information om coronaviruset/covid-19 på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Ansök om riksfärdtjänst senast 16 november

Vi behöver ha din ansökan om riksfärdtjänst hos oss senast den 16 november för att vi ska hinna hantera din ansökan innan jul. Om du redan har ett tillstånd för riksfärdtjänst, kontrollera redan nu om ditt tillstånd fortfarande gäller eller om du behöver söka på nytt. Och tänk på att det är viktigt att boka tidigt.

Mer information och ansökningsblanketter hittar du på sidan om riksfärdtjänst. Du kan även ringa vår kundservice på telefon 031–41 95 52 om du vill ha blanketter hemskickade till dig.

Boka så snart som möjligt

Boka din jul- eller nyårsresa med riksfärdtjänst senast den 4 december, men gärna tidigare. Många vill resa vid jul och tåg, flyg och bussar blir snabbt fullbokade. Därför är det viktigt att vara i god tid med din bokning. Med julresa menar vi resor som utförs 23-31 december.

Du bokar genom att ringa Riksfärdtjänsten Sverige AB på telefon 016-15 05 50.

Mer information om julresor

Mer information om julresor med färdtjänst hittar du på goteborg.se/julresor. Du kan också kontakta serviceresors kundservice på telefon 031-41 95 52 och ställa dina frågor.

${loading}