Covid 19: Åtgärder för kulturverksamheter

Publicerad 12 januari 2022

Museer, konsthallar, bibliotek och kulturhus har öppet, men ta reda på vad som gäller inför ditt besök. Här samlar kulturförvaltningen information som handlar om hur kulturutbudet påverkas med anledning av Covid 19.

Följ rådande restriktioner

När du besöker oss, skydda dig själv och andra och följ rådande rekommendationer:

  • Undvik trängsel. Tänk på att hålla avstånd.
  • Tvätta händerna. Det är bra för att minska olika slags smitta.
  • Stanna hemma om du har symptom.
  • Undvik att resa i rusningstrafik. Använd munskydd i kollektivtrafiken.

Skärpta restriktioner från och med 12 januari 

Bibliotek och kulturhus

Bibliotek och kulturhus följer rådande restriktioner och rekommendationer gällande covid-19. Du är välkommen att besöka ditt bibliotek eller kulturhus men tänk på att hålla avstånd till andra och undvik trängsel.

För att undvika trängsel och följa restriktionerna som införts 23 december har bibliotek och kulturhus ett begränsat max antal samtidiga besökare. Det innebär att du kan behöva vänta en stund innan du kan besöka oss. Max storlek per sällskap är 8 personer.

Du behöver inte visa vaccinationsbevis när du besöker Göteborgs bibliotek och kulturhus, vi har inga aktiviteter med fler än 50 deltagare. Antalet deltagare i programaktiviteter är begränsat i enlighet med de nya restriktionerna för allmänna sammankomster som gäller från och med 12 januari.

Museer och konsthall

På Göteborgs Stadsmuseum, Göteborgs Konstmuseum, Röhsska museet och Göteborgs Konsthall har vi anpassat antalet besökare efter 10 kvadratmeter per besökare i enlighet med restriktionerna som infördes 23 december.

Antalet deltagare i programaktiviteter begränsas i enlighet med de nya restriktionerna för allmänna sammankomster som gäller från och med 12 januari. Tillsvidare erbjuder vi enbart programaktiviteter med max 20 personer.

Vaccinbevis

Kulturförvaltningen har få eller inga arrangemang som kräver vaccinbevis. Vi informerar om vilka besök som kräver vaccinbevis i informationen i anslutning till arrangemanget. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

 Att skanna vaccinationsbevis kan användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 50 personer.  Vaccinationsbeviset visas upp tillsammans med giltig ID-handling i samband med entré. Vaccinbevis efterfrågas av dig som är 18 år eller äldre.