Covid 19: Åtgärder för kulturverksamheter

Publicerad 12 januari 2022

Museer, konsthallar, bibliotek och kulturhus har öppet, men ta reda på vad som gäller inför ditt besök. Här samlar kulturförvaltningen information som handlar om hur kulturutbudet påverkas med anledning av Covid 19.

Följ rådande restriktioner

När du besöker oss, skydda dig själv och andra och följ rådande rekommendationer:

  • Undvik trängsel. Tänk på att hålla avstånd.
  • Tvätta händerna. Det är bra för att minska olika slags smitta.
  • Stanna hemma om du har symptom.
  • Undvik att resa i rusningstrafik. Använd munskydd i kollektivtrafiken.

Så påverkas kulturen av de skärpta restriktionerna från 12 januari

Bibliotek och kulturhus

Bibliotek och kulturhus följer rådande restriktioner och rekommendationer gällande covid-19. Du är välkommen att besöka ditt bibliotek eller kulturhus men tänk på att hålla avstånd till andra och undvik trängsel.

Göteborgs bibliotek och kulturhus har inga programaktiviteter med fler än 50 deltagare och du behöver därmed inte visa vaccinationsbevis. Mer information hittar du på respektive programaktivitet.

Museer och konsthall

På Göteborgs Stadsmuseum, Göteborgs Konstmuseum, Röhsska museet och Göteborgs Konsthall har vi anpassat antalet besökare efter 10 kvadratmeter per besökare i enlighet med restriktionerna som infördes 23 december.

Antalet deltagare i programaktiviteter begränsas i enlighet med rådande restriktioner för allmänna sammankomster. Tillsvidare erbjuder vi enbart programaktiviteter med max 20 personer.

Vaccinbevis

Kulturförvaltningen har få arrangemang som kräver vaccinbevis. Om vaccinbevis efterfrågas vid ditt besök, så framgår det i informationen i anslutning till arrangemanget.

Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

Att skanna vaccinationsbevis kan användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 50 personer.  Vaccinationsbeviset visas upp tillsammans med giltig ID-handling i samband med entré. Vaccinbevis efterfrågas av dig som är 18 år eller äldre.