Årets majblomma är skapad av en elev från Bagaregårdsskolan

Beskrivning av fotot: 2021 års majblomma har zebra- och tigerrandiga kronblad och tunn tyllbotten. Den har tyllbotten och kronblad som påminner om vilda djur. Majblomma är designad av tre skolungdomar.

Publicerad 15 februari 2021

— Jag har lärt mina elever olika sätt att skapa bilder med hjälp av linjer och former under våra lektioner i bild. När Åsa Svärd, lärare i bild, svenska och samhällsvetenskap på Bagaregårdsskolan frågade sina elever om de vill var med och tävla om att få skapa årets majblomma sa eleverna ja!

— Eleverna hade en lektion i bild och elevens val på sig att måla sin majblomma. De fick välja om de ville ta inspiration från tidigare års blommor eller från mönster och färgsättningar i bilder på nätet. Säger Åsa Svärd.

Det är barnen som bestämmer vilken färg majblomman ska ha. Alla barn som vill kan skicka in förslag på hur nästa års blomma ska se ut.

— Många av mina elever tyckte det var väldigt kul att delta i tävlingen och att själva få skapa en majblomma. Den upplevelsen fick jag också från eleverna i årskurs 5, där eleven som vann gick. Genom att delta i tävlingen har eleverna fått lära sig mer om barnkonventionen och barns rättigheter.

Eleven från årskurs 5 skapade årets Majblomma tillsammans två andra ungdomar och Majblommans art director. Läs hela artikeln om eleven som skapade årets majblomma.