Till innehåll

Var med och sätt klimatet i fokus!

Fotograf: WWF

Publicerad 12 mars 2019

Släcker du ljuset under Earth Hour lördag 30 mars? Det gör miljontals människor världen över – alla för att skicka budskapet att klimatet och den biologiska mångfalden är vår tids ödesfråga och se till så att politikerna inte glömmer bort den.

Lördagen 30 mars klockan 20.30 - 21.30 är det dags för årets Earth Hour. Genom att släcka ljuset och stänga av tv-apparater, datorer och mobiler under en timmes tid visar vi vårt engagemang i klimatfrågan.

Men resten av året då?

Att spara energi under en timme är bra, men det är ännu bättre att leva klimatsmart och hållbart varje dag. För dig som vill vara med i diskussionen kring hur vi kan ställa om till ett mer hållbart Göteborg finns GreenhackGBG, Göteborgs Stads kanal för frågor om hållbara livsstilar, och Facebookgruppen ”Hållbart Göteborg” där göteborgare pratar hållbarhet tillsammans varje dag. Följ GreenhackGBG på:

Blogg: greenhackgbg.se
Instagram: @greenhackgbg
Facebook: facebook.com/greenhackgbg
Facebookgruppen Hållbart Göteborg
Twitter: @greenhackgbg

Så här deltar Göteborgs Stad

Göteborgs Stad deltar i Earth Hour, bland annat genom att släcka ljuset i en del lokaler och på olika sätt sprida budskapet till medborgare och medarbetare. Är du nyfiken på vad Göteborgs Stad gör för klimatet resten av året? Läs mer på sidan Det gör Göteborgs Stad.

Några exempel på vad som händer i Göteborg under Earth Hour:

  • Göteborgsoperan släcker fasaden
  • Miljöförvaltningen släcker hela helgen
  • Listan fylls på efter hand

En global klimatmanifestation

Earth Hour är en global klimatmanifestation som startades 2007 i Sydney, i syfte att uppmärksamma landets beslutsfattare på klimatfrågan. Läs om Earth Hour på Världsnaturfondens webbplats.

    ${loading}