Många verksamheter håller fortsatt stängt för att minska spridningen av Covid-19

Senast uppdaterad: 24 november 2020 klockan 15:48 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Stadsbiblioteket, museer och kulturhus, simhallar, träffpunkter för äldre och öppen förskoleverksamhet till exempel, har tillfälligt stängt. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19

Snart är julgranen på plats

2019 års julgran på Gustaf Adolfs torg.

Publicerad 18 november 2020

Den traditionsenliga julgranen på Gustaf Adolfs torg sätts på plats på natten mellan 22 och 23 november och belysningen tänds fredag 27 november.

Årets julgran kommer från Segloratrakten, väster om Borås. Det är en vanlig rödgran som har växt på en öppen åker på privatägd mark. Den kommer vara cirka 17 meter hög när den monteras på Gustaf Adolfs torg.

Transporten sker under natten mellan söndag och måndag för att störa trafiken så lite som möjligt. Granen transporteras med en krantrailer som är 20 meter lång och 6 meter bred. Det är som vanligt en utmaning att ta sig fram med ett sådant stort lass men genom ett gott samarbete med framförallt trafikkontoret och Trafikverket har park- och naturförvaltningen kommit fram till en väg och tidpunkt som kan fungera för den här efterlängtade men otympliga transporten.

På tjugondag Knut, det vill säga 13 januari, kommer granen att släckas och monteras ner.


${loading}