Många verksamheter håller fortsatt stängt för att minska spridningen av Covid-19

Senast uppdaterad: 24 november 2020 klockan 15:48 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Stadsbiblioteket, museer och kulturhus, simhallar, träffpunkter för äldre och öppen förskoleverksamhet till exempel, har tillfälligt stängt. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19

Flera av kulturförvaltningens verksamheter stänger tillfälligt

Publicerad 13 november 2020

Från och med 14 november stänger museerna, Stadsbiblioteket, kulturhusen och Stora Teatern tillfälligt. Detta gäller tillsvidare. Biblioteken i stadsdelarna är fortsatt öppna.

Tillfälligt stängt från och med 14 november

Kulturförvaltningens verksamheter inför en tillfällig stängning av museerna, Stadsbiblioteket och kulturverksamheten i kulturhusen från och med lördag 14 november. Stängningen gäller tillsvidare. Det finns idag inga beslut om när verksamheterna kan öppna igen.

Minska smittspridning och resor med kollektivtrafiken

Varför flera kulturverksamheter stänger är för att staden ser att smittspridningen av coronaviruset ökar och de skärpta allmänna råden för Västra Götaland. Genom att Stadsbiblioteket och andra verksamheter stänger bidrar det också till att minska resor i kollektivtrafiken

Tjänster och öppettider för öppna bibliotek

Biblioteken i stadsdelar kommer i nuläget inte minska sina öppettider men kan komma att förändra öppettiderna. Mer-öppna bibliotek är fortsatt öppna.

Du som har reserverat böcker och ska hämta ut dem:

Stadsbiblioteket kan komma att ha öppet ytterligare ett par dagar för enbart just detta, för de besökare som reserverat böcker med uthämtning där. Därefter flyttas tjänsten till 300 m2 i Brunnsparken. På de övriga biblioteken kan du hämta reserverade böcker som tidigare.

Biblioteken ser också över lösningar för att kunna erbjuda ett par snabbdatorer i olika stadsdelar. Biblioteken kommer att informera sina besökare om sina öppettider och tjänster på www.goteborg.se och i sina övriga kanaler.

Dessa verksamheter är berörda av tillfällig stängning

Museer

  • Röhsska Museet
  • Göteborgs stadsmuseum
  • Göteborgs Konstmuseum
  • Göteborgs Konsthall
  • Sjöfartsmuseet Akvariet är redan stängt för ombyggnad, programverksamheten ställs in

Kulturverksamheterna i kulturhusen

  • Frölunda Kulturhus
  • Kulturhuset Frilagret
  • Kulturhuset Kåken

Stadsbiblioteket på Götaplatsen

Det går att hämta ut reserverade böcker ytterligare någon dag på Stadsbiblioteket, dessa flyttas sedan till 300m2 för hämtning.

Stora Teatern

Dessa verksamheter är inte berörda och har öppet

Biblioteken i stadsdelarna har fortsatt öppet för besök. Biblioteket 300m2 i Brunnsparken har öppet men med begränsad service. På Göteborgs Stads webbplats www.goteborg.se finns information om bibliotekens öppettider på sidan Hitta ditt bibliotek

Biblioteken uppmanar besökare att enbart besöka ditt bibliotek om det är nödvändigt, och att göra ditt ärende snabbt och sedan lämna biblioteket. Använd gärna appen Biblioteket och de digitala tjänsterna.

Kulturpunkten/ biljettkontoret i Stora Teatern berörs ej av stängningen och har öppet som vanligt för återköp, byten och försäljning av vårens biljetter.

Göteborgs Stads samlade information med anledning av covid-19


${loading}