Många verksamheter håller fortsatt stängt för att minska spridningen av Covid-19

Senast uppdaterad: 24 november 2020 klockan 15:48 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Stadsbiblioteket, museer och kulturhus, simhallar, träffpunkter för äldre och öppen förskoleverksamhet till exempel, har tillfälligt stängt. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19

Nu blommar körsbärsträden på Järntorget

Foto: Park-och naturförvaltningen

Publicerad 16 november 2020

Ett rosalysande skimmer sprider sig nu från körsbärsträdens kronor på Järntorget, men några blomblad finns inte vid den här tiden på året. Körsbärsträden har nämligen fått en belysning som hintar om vårens färger.

Park- och naturförvaltningen har i samverkan med trafikkontoret och Göteborg & Co har ljussatt träden som nu ska hjälpa till att sprida glädje och trygghet den mörkaste tiden på året.

Järntorget är idag ett område som upplevs otryggt kvälls och nattetid. Det förekommer en hel del narkotikaförsäljning, rån och misshandel i området. De ljussatta körsbärsträden är ett sätt att bidra till en ökad känsla av trygghet till platsen, ett ljus i mörkret.

För snart två år sedan såg jag en bild från Helsingborg där de låtit körsbärsträden blomma även under vintern och fick idén att göra något liknande i körsbärsträden på Järntorget berättar Beata Löfmarck, planeringsledare Stadsliv på Park och naturförvaltningen.

Med hjälp av TK togs ett förslag fram och Julstaden (Göteborg & Co) gick in som delfinansiär.

Inför nästa år hoppas vi på att även fastighetsägarna runt torget kan vara med och bidra till belysningen, vilket de redan sagt sig vara positiva till säger Beata Löfmarck.


${loading}