Till innehåll

Göteborgs flygande matta landar på Kyrkbytorget

Fotograf:Tarja Elmberg

Publicerad 14 maj 2019

Vad kan göra din dag bättre? Skön musik, busig lek, nya vänner eller kanske helt enkelt paus från vardagens stress? Göteborgs flygande matta landar på Kyrkbytorget onsdag den 29 maj. Under två veckor blir mattan som en tillfällig park, ett vardagsrum eller lekplats – det är du som besöker mattan som fyller den med upplevelser.

Mot nya horisonter

I långt mer än tusen år har sagor om flygande mattor fört människor bortom fantasins gränser, till mystiska platser i avlägsna länder, där okända ljud, smaker och dofter förstärker upplevelsen och där oväntade möten ger nya perspektiv – allt kan hända.

Nu kommer äventyret till oss, för Göteborg har fått en egen flygande matta.

Fyll mattan med upplevelser

När mattan landar blir den som en tillfällig park, ett vardagsrum eller lekplats – det är vi som besöker den som fyller den med upplevelser. Så håll i dig hårt och ta en titt utanför mattkanten när du flyger in. Vad kan göra din dag bättre? Skön musik, busig lek, nya vänner eller kanske helt enkelt paus från vardagens stress?

När mattan landar blir den som en tillfällig park, ett vardagsrum eller lekplats – det är vi som besöker den som fyller den med upplevelser.

Knyter ihop staden

Under våren och sommaren ska mattan besöka nio platser och fylla dem med upplevelser. Tanken är att knyta ihop staden och främja integration och trygghet. Du kan följa mattans färd genom Göteborg på Instagram via #goteborgsflygandematta.

Den flygande mattan är ett samverkansprojekt mellan trafikkontoret, kulturförvaltningen, grundskoleförvaltningen och stadsdelsförvaltningarna i Göteborg.

Läs mer

Läs mer om Göteborgs flygande matta

    ${loading}